Annonse
RETTEN HEVET: Forsvarerne til Ludvigsen, advokat Kai Vaag (t.v.) og kollega Per Johan Zimmer kjempet for Ludvigsen i retten tirsdag. Dom i saken faller 4. juli. Foto: Torgrim Rath Olsen

En kamp om troverdighet

Når en av dem sender en melding til Ludvigsen om at han trenger penger og ber om et møte, svarer fylkesmannen at han godt kan kjøpe en burger til ham, "men hva får jeg igjen for det"?

– Dette koker ned til at Svein Ludvigsen snakket usant om sex med menn og om nettsøk etter homosex. Da gjenstår spørsmålet om hvor mange ganger han hadde sex med den ene av de tre fornærmede, og om det i det hele tatt har vært seksuell kontakt med de to andre. Det sa advokat Kai Vaag da Ludvigsens forsvarere begynte sin prosedyre i retten tirsdag.

De to forsvarerne til gikk systematisk til verks med å svekke troverdigheten til de tre fornærmede i saken. Møysommelig hentet de fram utsagn de tre unge mennene har kommet med, og plukket dem fra hverandre. Der hvor det fantes eksempler på motstridende forklaringer, overdrivelser eller unøyaktige beskrivelser, ble de brukt til å undergrave troverdigheten til de tre.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse