PEKER OPPOVER: Simo Valakaris inntreden har hatt positiv effekt på TIL, og sportslig er motgang og middelmådighet de siste årene nå snudd til medgang. Foto: Torje Dønnestad Johansen

TIL er endelig en klubb i medvind

Pilene peker endelig oppover for TIL, både på og utenfor banen.

Tromsø IL har begynt å vinne fotballkamper igjen, og publikum har så smått begynt å vende tilbake til stadion. Tilskuersnittet er på vei opp etter flere tunge år.

Det viser den evige sannheten i fotball, det er det sportslige produktet som presteres på banen som til syvende og sist lokker publikum til stadion.

I den finske trener Simo Valakari synes TIL endelig å ha fått en leder og motivator med en klar strategi, vilje og retning. Det ser ut til å herske harmoni i en spillergruppe som lojalt slutter opp om trenerens metoder og filosofi.

Vi merker oss at den erfarne kommentator i Aftenposten, Ola Bernhus, er blant de som hyller laget og spillestilen. «Det er en selvtillit og plan over TIL-spillerne som vitner om klokskap i alle ledd», skriver Bernhus.

Det skjer i det hele tatt mye spennende rundt TIL for tiden. Når Troms Kraft og Sparebanken Nord-Norge har overført sine aksjeposter i TIL Holding tilbake til Tromsø Idrettslag, styrker det TIL økonomisk og fører i praksis til at klubben blir gjeldfri. Etter å ha gjort en solid jobb som eiere i ni år, går de to økonomiske motorene i Tromsø tilbake til en rolle som sponsorer.

Vi håper klubben bruker tiden frem til neste årsmøte godt, uten å forhaste seg. Der skal det foretas et viktig retningsvalg. Det skal avgjøres om klubben skal bli en medlemsstyrt klubb, eller om AS-modellen skal videreføres med nye investorer.

Knyttet til et boligprosjekt på Alfheim foreligger det spennende planer for utbygging av nye tribuner på kortsidene.  Vi ser konturene av et moderne og oppgradert stadionanlegg byen og landsdelen kan være stolte over.

I den økonomiske snuoperasjonen har også Tromsøvennen og Bergensmilliardæren Trond Mohn spilt en vesentlig rolle. Han kjøpte to etasjer av bygningsmassen på Alfheim stadion, og leier ut de to etasjene til TIL for en symbolsk sum, 1 krone i året, i en evigvarende avtale.  Mohn finansierer for øvrig også utskiftingen av kunstgresset på stadion senere i år. Å ha en slik velgjører, skal klubben prise seg lykkelig over.

Nå gjelder det å utnytte oppdriften og energien på Alfheim riktig.  Fundamentet er på plass. Når Tromsø IL om to år skal feire sitt 100 års-jubileum, er forutsetningene til stede for at det kan skje i medvind. Og viktigst av alt, med entusiasme og støtte fra befolkningen i både Tromsø og landsdelen vår.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse