Annonse
Dette bildet er tatt på Prostneset, hovedbusstasjonen for langtransportbussene, søndag ettermiddag

En kollektiv skandale

I Tromsø er de som skal ta buss og båt plassert i en en egen klasse: de som ikke fortjener en skjit!

Når sola skinner kan du stå der sammen med byens mest alkoholiserte folk, de hekker der fordi polet er på Nerstranda senter. Sjarmerende!

De siste årene har vi blitt fortalt at vi bør reise kollektivt. Parker bilene, skyt dieselmotoren og ta bussen. Ta trikken, ta toget, begynn å sykle, alt annet enn å kjøre bil.

Jeg satt og hørte Ukeslutt på NRK lørdag, en dame fortalte hvor flott det var å ta med seg boka og benytte kollektive tilbud hver morgen. Hun bodde i Oslo, tydeligvis. Og der er det lagt til rette for at folk kan ta buss og bane.

I Tromsø er de som skal ta buss og båt plassert i en en egen klasse: de som ikke fortjener en skjit! 

Det regner kraftig. Som vi sier her i rorbubyen; det pessrægne!

Altså: Skal du ta en av de fylkeskommunale bussene må du pent stille deg i endeløs kø for å gå på bussen. En og en, vent på å få betale, stå der ute i regnet og bli for all del ikke sint. Du fortjener ikke bedre, det har noen bestemt.

Akkurat likedan er det med hurtigbåtkaia et steinkast unna. Når sola skinner kan du stå der sammen med byens mest alkoholiserte folk, de hekker der fordi polet er på Nerstranda senter. Sjarmerende!

Jeg har hørt om den der terminalen siden jeg flytta til byen, men ikke noe har skjedd. Folk står i kø, pessvåt og sur.

Om vinteren er det enda verre, prøv å stå i Balsfjordvinden og være blid!

Hvis næringslivstoppene og politikerne tok buss, og ikke fly, tror du det ville vært slik? Tenk deg ramaskriket hvis folk måtte stå ute i uværet på flyplassen på Langnes og vente på morraflyet til Oslo: noen hadde fått så inderlig sparken!

Hvordan har det seg at de kommunale politikerne har klart å vedta å bygge et badeland til 600 millioner kroner, og ikke sørge for at vanlige folk slipper å stå og fryse vettet av seg på en slik måte?
Hvordan har det seg at fylkeskommunale politikere har klart å vedta å støtte ei flyrute for seg sjøl til Finland og Sverige med 25 millioner kroner, og gi blanke blaffen i at slik har folk stått i årevis der på Prostneset?

Jeg kjørte kollektivt i ti år i Tromsø. Bybussene er helt greit, men skal du inn og ut av byen er du å regne som søppel.
Arbeidsfolk, studenter, militære, barn som har vært på helgebesøk hos mamma eller pappa: de fortjener ingenting!
Selv Finnsnes har et bedre tilbud enn dette.

Hvorfor skriver ikke dere om dette, iTromsø og Nordlys? Det må da være viktigere enn å fortelle at “I dette kjøpesenteret åpner denne butikken”?

Hvordan klarte havnesjefen, og styret, og smekke opp et sinnsykt stort havneanlegg i Tønsvika, som ingen bruker, og ikke bygge en skarve terminal? 
Komplett uforståelig!

Nei, jeg tok ikke bussen, jeg putret forbi Prostneset i dieselbilen min. Og så lenge dere behandler folk verre enn sauer fortsetter jeg med det!

Denne teksten ble opprinnelig publisert på bloggen Helgespresso.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse