Annonse
RETTSSAK: Det er stor tilstedeværelse av politi og sikkerhets-tiltak i den store narko-rettssaken som startet i forrige uke.Foto: Torgrim Rath Olsen

En mørk og kynisk verden

Den store narkotika-saken som nå går for retten i Nord-Troms tingrett, kaster lys over ukjente sider ved narko-Tromsø.

Begge har levd et nesten uvirkelig dobbeltliv. Det har handlet om å kombinere sine betrodde jobber med et vedvarende og etter hvert eskalerende rusmisbruk, som til slutt kom ut av kontroll.

I retten tirsdag sto en 47 år gammel Tromsø-advokat og forklarte seg om sin befatning med amfetamin-saken. Mannen – som i en årrekke har vært en profilert advokat i Tromsø - fortalte om år med rusmisbruk, fornektelse og etter hvert også det som kunne minne om paranoia. Hvordan skulle han bli kvitt 1,9 kilo amfetamin?

Mens advokaten fortalte om sitt eget vanvittige stress i tiden før pågripelsen sommeren 2018, fikk noen av tilhørerne i rettsal nummer åtte assosiasjoner til NRK-serien “Exit”. Selv kom jeg til å tenke på noen scener i Martin Scorseses filmatiske mesterverk «Goodfellas».

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse