Annonse
FRI MANN: Mulla Krekar har akkurat sluppet ut fra Kongsvinger fengsel der han har sonet straff for trusler mot bl.a. Erna Solberg, og kan dra hjem til familien. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

En mulla til besvær

Uansett om Kyrksæterøra blir satt på verdenskartet eller ikke, så kommer Krekar mest sannsynlig til å være en pest og en plage for både PST og Frp i lange tider fremover. Om han også er en fare for enkeltpersoner og rikets sikkerhet, er mer uklart.

Mulla Krekar har siden han kom til Norge vært en evig kløende kvise på demokratiets rumpe.

En skjeggete jihadist-ideolog fra Kurdistan lager igjen politisk krøll for Frps og regjeringens arbeidsro. Mulla Krekar har siden han kom til Norge vært en evig kløende kvise på demokratiets rumpe. Nå har det gått betennelse i kvisen og mullaens kyniske utnyttelse av rettsstaten og demokratiet som han forakter så sterkt, lager store problemer for Frp, justisdepartementet, politiet og domstolene.

I skrivende stund er det ikke klart hva tingretten i Oslo beslutter vedrørende deporteringen av mullaen til landsbygda i Trøndelag. Men uansett om Kyrksæterøra blir satt på verdenskartet eller ikke, så kommer Krekar mest sannsynlig til å være en pest og en plage for både PST og Frp i lange tider fremover. Om han også er en fare for enkeltpersoner og rikets sikkerhet, er mer uklart.

Denne regjeringen skal visst aldri få fred og arbeidsro. For Krekar-saken er bare en av en lang rekke viderverdigheter som har forfulgt Siv Jensen og Erna Solberg siden de inntok regjeringskontorene høsten 2013.

De første hundre dagene var det nokså stille, men så tok den ene rabaldersaken etter den andre over og skapte hodebry og mediestorm for regjeringen. Vi har hatt bl.a. reservasjonsretten for leger i abortsaker, sykehusstrid, usosialt statsbudsjett, asylbarnsaker og frustrasjonen hos Frp-velgerne over at bompengene fortsatt strømmer inn i statskassa.

Da trenger de ikke på toppen en jihadist som har utviklet ekspertise på å holde mediesirkuset i gang, uten at de klarer å bli kvitt ham.

Selvsagt er noe av grunnen til at det er vanskelig for regjeringen å få arbeidsro, det faktum at Frp har vært så breiale, slurvete med språkbruken og selvskrytende i alle år mens de satt i opposisjon. Nå møter Siv & co. seg selv i døra flere ganger i døgnet, godt hjulpet av pressefolk som har tatt vare på alle de håpløse uttalelsene Frp-lederne slang rundt seg med for å fiske velgere.  

Justisminister Anders Anundsen må nå stå skolerett både for konstitusjons- og kontrollkomiteen i asylbarnsakene og for media når det gjelder Siv Jensens uttalelse om at hun er villig til å bryte menneskerettene for å få Krekar kastet ut. Frps dumheter i fortid ser altså ikke ut til å ta slutt i regjering. Det er simpelthen dårlig, politisk håndverk og da har de bare seg selv å takke.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse