Annonse
UNN-LEGE: Hvert år redder Thor Trovik (bildet) og de øvrige overlegene ved hjertemedisinsk avdeling på UNN mange liv. Nå kan miljøet bli svekket som følge av styrevedtak i Helse Nord. (Foto: Torgrim Rath Olsen)

En politisk hjertekamp

Styret i Helse Nord må sette en stopper for forsøkene på å svekke et hjertemedisinsk fagmiljø i Tromsø, som redder mange nordnorske liv hvert eneste år.

Det vil være oppsiktsvekkende dersom styret i Helse Nord skulle velge å overse rådene fra UNN.

Hvert år får 1600 nordlendinger hjerteinfarkt. Overlevelsen har økt jevnt og trutt gjennom flere år, og er nå blant de aller beste i verden. Det skyldes både kommuneleger i landsdelen som gjør en fabelaktig jobb i første linje, men i høy grad også de meget dyktige hjertespesialistene ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

I dag er det kun UNN som utfører såkalte PCI-inngrep i Nord-Norge. Det er en grunn til det. Tilgangen på fagfolk er uhyre krevende.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse