Annonse
Foto: Yngve Olsen, Nordlys

En seier for samtlige i Tromsø by!

Jeg tror få har veldig lyst til å betale bompengene som hører med vedtaket, men det handler om å se alternativer - og per dags dato er alternativene svært begrenset.

Onsdag 22. november 2017 har kommunestyret i Tromsø Kommune vedtatt Tenk Tromsø pakken for å sikre at Tromsø er en kommune som skal henge med resten av landet i utviklingen vi vet skjer de neste 20 årene. Dette skjer som vanlig uten Fremskrittspartiet.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Tromsø Kommune mener 2/3 av byens innbyggere at de er avhengig av egen bil for å komme seg dit de skal. Om denne andelen ikke endrer seg, er det en økning byen hverken har plass til eller råd til. Derfor skal vi alle prise oss lykkelige for at et stort flertall av kommunestyret mener at et slik vedtak er nødvendig for å sikre en bærekraftig utvikling av Tromsø som by, Tromsø som arktisk hovedstad og ikke minst Tromsø som en by for fremtiden.  

Å løse utfordringer i en by som Tromsø kan gjøres på to måter. Enten kan man gjøre som samtlige partier fra Rødt til Høyre og ta del i et samarbeid for å se på hvilke muligheter som ligger i byen de neste 20 årene. Eller så kan du gjøre som Fremskrittspartiet, sette seg på bakbeina, klage på alt av resultater og forslag som presenteres av alle andre samtidig som en ikke har noen som helst form for egen plan for hvordan vi skal møte utfordringene.

Alle byens partier, med unntak av FrP, har i en årrekke vært ærlige med byens befolkning om at Tenk Tromsø pakken med all dets innhold som en ny Kvaløya-forbindelse, flere kollektivfelt, en rekke nye gang- og sykkelstier i tillegg til en økt satsing på kollektivtrafikken i byen er både positive og svært nødvendige. Og selv om Anni Skogmann, Jan Blomseth og Kristoffer Kanestrøm liker å si det, så er dette slettes ingen ny debatt. Dette har vært et tema i Tromsø i lang, lang tid men først nå nylig har det kommet på plass en løsning som vil være god både for byens utvikling og byens innbyggere.

Jeg kan godt være enig med Erlend Svardal Bøe om at enkelte deler av pakken burde prioriteres høyere enn andre og at enkelte ting burde legges opp på en annen måte enn det er i dag. Men til tross for at KrF og Høyre trakk seg fra det brede forliket rundt Tenk Tromsø, så tror jeg at uansett hvem som styrer i Tromsø Kommune vil planen følges opp, da det heldigvis er bred enighet rundt intensjonen i vedtaket som kommunestyret har gjort.

Jeg tror få har veldig lyst til å betale bompengene som hører med vedtaket, men det handler om å se alternativer - og per dags dato er alternativene svært begrenset. Jeg og en stor andel av befolkningen i byen klarer også å ha et såpass delt fokus at på tross av hva FrP liker å si så, får vi svært mye positivt ut av dette.

Takk til alle fra Rødt til Høyre fordi dere i det minste har innsett at noe må gjøres i byen og for at dere samtidig legger opp til en fantastisk positiv utvikling for Tromsø by og Tromsø kommune.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse