Annonse

En seier for solidariteten

Legen, solidaritetsarbeideren, meningsbæreren og medmennesket er definitivt en verdig vinner.

Ingen dag kunne passe bedre enn i dag når vi med stor glede kan gratulere Mads Gilbert med tittelen Årets nordlending — stemt fram av Nordlys-leserne, faktisk for tredje gang i historien. Legen, solidaritetsarbeideren, meningsbæreren og medmennesket er definitivt en verdig vinner.

I Gaza og i flere andre konfliktområder har han i flere tiår både gitt av seg selv, bidratt med sin kompetanse og kunnskap, og ikke minst stått last og brast med kolleger og medmennesker i dyp krise — med stor fare for sitt eget liv. Det står det enorm respekt av

Det er derfor dobbelt gledelig at så mange, både den nordnorske befolkningen og i landet for øvrig (Gilbert ble også kåret til Årets navn av VG-leserne), ser og bokstavelig talt priser hans store og uegennyttige innsats for andre.

Det er, som Gilbert selv sier, et tydelig tegn på at svært mange nordmenn er opptatt av solidaritet og medmenneskelighet.

I tillegg er det all grunn til å lytte når Årets nordlending understreker at situasjonen for befolkningen i Gaza fortsatt er svært mørk. Da gleder vi oss over at ildsjeler som Ingrid Evertsen og mange andre bidrar med humanitær hjelp fra Nord-Norge.

Vi skal heller ikke glemme at flere andre dyktige fagfolk også bidrar med helt avgjørende hjelp utenfor landets grenser. Professor Ørjan Olsvik ved Universitetet i Tromsø (UiT) har gjort en beundringsverdig innsats mot ebola i Vest-Afrika, hvor han har hatt en sentral internasjonal rolle, og eksemplene er flere.

Vi glemmer naturligvis heller ikke Silje Lehne Michalsen, som i oktober ble smittet av ebola under sitt arbeid for Leger uten grenser, og som heldigvis ble frisk.

I dette bildet er det både viktig og bra at ledelse og kolleger ved UiT og Universitetssykehuset Nord-Norge stadig legger til rette for at Gilbert, Olsvik og andre har kunnet reise ut for å hjelpe.

I dag gratulerer vi og takker Mads Gilbert på det varmeste, og vi ønsker både ham og alle våre lesere en riktig god jul.

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse