Annonse
ET SORGENS KAPITEL: Tromsø kommune kommer ut som en taper når den økonomiske tilstanden sammenlignes med de ni andre, store kommunene i Norge. Arkivfoto

En skakkjørt kommune

En rapport om den økonomiske situasjonen i Tromsø kommune er ingen lystelig lesning.

Tromsø topper mange av de listene der man helst skulle ligget på bunnen og er på bunnen der vi helst skulle ligget øverst.

Slik beskrives den økonomiske tilstanden i Tromsø kommune: «Tromsø kommune har hatt et negativt økonomisk handlingsrom i alle de tre siste årene, til tross for økningen i netto driftsresultat i 2015. Rapporten viser at Tromsø kommune har minst handlingsrom av alle ASSS-kommunene».

ASSS-kommunene er et nettverk som består av de 10 største kommunene i landet – Oslo, Bærum, Fredrikstad, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Sandnes, Bergen, Trondheim og Tromsø. Årlig kommer det en rapport som sammenligner den økonomiske situasjonen og utviklingen i disse  kommunene.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse