Annonse
Nå vil Ap ha Andøya som base for allierte forsterkninger ut fra prinsippet "rullebanen ligger der" akkurat som det er mulig uten kostnader. De skal nå båndlegge hele basen uten at lokalbefolkningen skal få noe igjen som tilgang til arealene og bygg/anlegg for omstillingen, skriver Eirik Skarland. Foto: Per Thrana

En svart dag for Forsvaret - en enda svartere dag for Arbeiderpartiet

Dette er virkelig sentralmakta på sitt styggeste.

Vi tapte kampen om Andøya.

Etter å ha deltatt på en minnerik 8. mai på Akershus festning er jeg tilbake i Ålesund på en helsvart dag - ikke bare for meg personlig, men for hele landet.

I 2 år har jeg sammen med en liten gruppe ildsjeler slåss for å beholde flybasen - ikke for vår egen skyld, ikke for spesielt samfunnet der ute i havet, men for oss alle som vil ha et forsvar med en viss avskrekking som nettopp skal forhindre at vi dras inn i en konflikt/krig.

Vi har søkt å gi fakta, laget vurderinger rundt beslutningsgrunnlaget, opplyst de folkevalgte, vi har kort sagt lagt hele vår sjel i dette i visshet om at det hele dreier seg om vårt demokrati. Det å møte beslutninger med fakta og gi uttrykk for vår uenighet er faktisk vår demokratiske rett. 

Men vi FEILET - totalt. Det norske arbeiderparti valgte å stole blint på departementet - ikke bare det, men i sin iver med å står i forliket gikk de sågar lengre enn forsvarsministeren hva gjelder luftvernet. De valgte fullstendig å overse alle innspill fra en stor del av befolkningen, fagpersoner - ja alle i visshet om at de vet best. prestisjen trumfet ALT.

Når jeg leser Anniken Huitfeldts begrunnelse blir jeg egentlig ikke sint, men trist. Trist på vegne av oss borgere som hvert 4. år stemmer disse menneskene inn på Stortinget.

Nå vil ikke andøyfolket som forlot fiskeværet på Haugnes kunne komme tilbake, som Bjørnar Sellevold ønsker, da AP nå vil ha Andøya som base for allierte forsterkninger ut fra prinsippet “rullebanen ligger der” akkurat som det er mulig uten kostnader. De skal nå båndlegge hele basen uten at lokalbefolkningen skal få noe igjen som tilgang til arealene og bygg/anlegg for omstillingen.

Den svarteste dagen er for Arbeiderpartiet. Jeg trodde ganske bestemt at jeg aldri skulle oppleve et så stort svik i det politiske liv. Løgn, manipulasjon, bortforklaringer, benektelse av fakta, arroganse mot befolkningen og i særdeleshet til distrikts-Norge, forringelse av forsvarsevnen. Kort sagt en svart dag, men for AP som nevnt enda svartere.

Hvorfor Senterpartiet i det hele tatt  vil ha et samarbeid med et så distrikts- og forsvarfiendtlig parti kan man jo lure på.

Dette er virkelig sentralmakta på sitt styggeste.

Jeg vil takke alle for gode innspill. Vi nådde ikke frem. Akkurat nå er jeg i villrede hva vi gjør videre, men har en god dialog innad i styret hvordan vi går videre.

Igjen tusen takk for alle bidrag og ikke minst deres utrolige engasjement.

Og takk til alle venner jeg har fått de siste 2 årene. Det varmer på en helsvart dag!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse