Dette er en uforbeholden støtte til deg, Linn Winsnes Rosenborg

Her kommer de hvite ridderne som med balltrær og finlandshetter skal redde hvite kvinner fra mørke menn.

Linn Winsnes Rosenborg har viktige ting på hjertet og en glitrende evne til å formulere seg. Jeg følger derfor bloggen hennes med stor interesse, og anbefaler den varmt.

Hun er nemlig en stemme vi trenger i dette landet; en modig samfunnsdebattant som evner å engasjere, skape debatt og dermed bringe samfunnet videre.

Dessverre betaler hun en dyr pris for sitt engasjement. Mange ser helst at hun holder kjeft, og bruker derfor de mest nedrige metoder du kan tenke deg for å få henne til å tie.

- Er du jøde? Ser sånn ut, om du er, så skjønner vi hvorfor du hater hvite. Ligger i jødeblodet det, hat mot den rasen som truer ‘Guds utvalgte folks’ maktposisjon i verden.

Dette er sakset fra kommentarfeltet under blogginnlegget hennes fra i går. I likhet med denne:

- 77% av alle immigrantene er menn. Disse har behov som alle andre menn. Da trengs en god del norske kvinner med lav selvrespekt som kan stille sine kroppslige hulrom til disposisjon slik at det ikke går utover dem som ikke ønsker det.. Kan du lage nettside der slike kvinner kan registere seg? slik at det blir lett for muhammed og Ali å finne dere?

Det siste døgnets angrep på Linn Winsnes Rosenborg er de mest groteske jeg har sett så langt. Hundrevis av mennesker har hetset henne på det groveste ved bruk av jødehat, trusler og seksuell sjikane.

Kommentarene kommer i dette tilfellet fra norske menn som ivrer for å beskytte norske kvinner mot voldtekt fra utlendinger i Norge. Men midt under sitt plutselige behov for å føre kvinnekamp, angriper de altså Winsnes Rosenborg med det verste kvinnehatet du kan tenke deg.

Rosenborg har skrevet et innlegg der hun vil ha seg frabedt at hennes sikkerhet skal bli brukt som alibi eller unnskyldning for hat, rasisme og vold. Reaksjonene kom fort:

- La nå feministene få holde på, la de bli gruppevoldtatt ranet og druknet i bur midt i karl johan , kunne virkelig ikke brydd meg mindre.

Så dypt stikker kvinneengasjementet. Også dette hentet fra kommentarfeltet i dag. Her er de hvite ridderne som med balltrær og finlandshetter skal redde hvite kvinner fra mørke menn. Og som altså selv (anonymt selvsagt) angriper norske kvinner grovt på nettet.

Dette er de samme ridderne som viser et enormt engasjement for ytringsfriheten når den trues av ekstreme muslimer, men som altså selv krenker andres ytringsfrihet på det ynkeligste.

- Som jødedame, er det noe hat du har for hvite menn? Hat pga fortiden i Europa?

Eller:

- Dersom jeg ser en «feminist» som antastes på gata, uansett av hvem, så er det fristende bare å se den andre veien. Er det det du ønsker?

Linn Winsnes Rosenborg er både modig og sterk, tross ubehaget hun opplever i drittstormens øye. Hun trenger ikke noen som forsøker å beskytte henne mot hetserne, hun klarer seg utmerket godt selv. Men hun har garantert ikke noe imot litt støtte fra oss som synes hetsen er forkastelig og en trussel mot demokratiet.

Dette er derfor en uforbeholden støtte til deg, Linn Winsnes Rosenborg. Jeg har stor respekt for deg og håper du vil fortsette tross de store omkostningene det medfører.

Det er det som er faren til slutt, dette er den ultimate prisen: At meningsberettigede mennesker i dette landet tier for at de ikke orker ubehagelighetene ved å si hva de mener. Det skjer dessverre allerede, og da går det ikke bare på ytringsfriheten løs, men på demokratiet.

De som hetser og truer er riktignok i sterkt mindretall, men gjør allerede stor skade. Det bør vi ta på alvor, og da må vi andre støtte de som angripes og si ifra hvis vi klarer.

For de aller fleste av oss ønsker ikke dette. Vi ønsker mangfold, vi liker summen av stemmer som låter forskjellig. Med stadig færre stemmer ender vi opp med et kjedelig kor som ikke interesserer noen.

Nå gjelder det derfor å synge ut. Ikke brøle hat.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse