Annonse

TIL er en viktig del av Tromsøs identitet

Tromsø Idrettslag står nok en gang med begge beina plantet i nedrykkssumpa. Nå trenger «Gutan» byens støtte i kampen for tilværelsen i eliteserien.

Høsten 1985 rykket TIL opp i det gjeveste selskapet i fotball-Norge. Siden den gang har klubben gitt Tromsø og Nord-Norge mange store øyeblikk.

Den utrolige cupfinaleseieren i 1986, da underdogen fra Ishavsbyen knuste Lillestrøm 4-1, sitter limt i det kollektive minnet vårt.

Ti år senere vant vi cupfinalen på ny i «Slaget om Nord-Norge», mot Bodø/Glimt. TIL har servert bragder mot europeiske topplag, med seieren mot den tyrkiske storklubben Galatasaray som den kanskje største.

«Gutan» har kjempet om medalje og de har kjempet for å berge plassen – og har klart det gang på gang. Uten TIL ville Tromsø ganske enkelt vært en fattigere by for veldig mange.

I over 30 år har TIL beriket Tromsø og landsdelen med fotballen som ramme for opplevelser og fellesskap. TIL er en viktig del av Tromsøs identitet, som gjør Tromsø til den unike byen vi er, sammen med genuine Tromsø-symboler som Ishavskatedralen, Mack-øl, Fjellheisen og Mydland-pølsa.

Tromsø trenger TIL – og TIL trenger Tromsø, ikke minst trenger TIL oss nå i kampen for å berge plassen.

Selv om tilskuertallet på Alfheim synker og engasjementet ikke er det samme som på 80- og 90-tallet, er det fortsatt mange i Tromsø som bryr seg om TIL. Det viser i alle fall målingen Infact utførte for Nordlys tidligere denne uka.

For 45 prosent av tromsøværingene er det viktig eller svært viktig at TIL berger plassen i eliteserien. Enda flere – litt over halvparten av de spurte – mener TIL spiller en viktig eller helt avgjørende rolle med tanke på å skape stolthet og fellesskap i Tromsø.

Dette er oppløftende svar for TIL fra byens befolkning. Det viser at flere enn dem som går på Alfheim bryr seg om klubben og at det er potensial for å få flere på kamp.

Nå handler det for oss supportere å gjøre engasjementet til handling – og gå på Alfheim på søndag og heie «Gutan» fram til en ny viktig seier mot Lillestrøm.

Og så må «Gutan» levere fotball som minner om det magiske øyeblikket på Ullevaal i 1986, da vi knuste Lillestrøm 4-1 i cupfinalen.

Nå har TIL syv cupfinaler foran seg i jakten på fornyet kontrakt i eliteserien, og det blir trolig nervepirrende til siste slutt.

Skal TIL også vinne publikum i denne jakten, må de tørre å spille god og offensiv fotball. Det er det de spurte i vår siste måling setter klart øverst på lista, langt foran billigere billetter og bedre fasiliteter på stadion.

God fotballhelg og heia TIL!

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse