Annonse
Tenk å bli bedt om å ta hensyn til andre på sin egen arbeidsplass, som man har sett på som en trygg arena for befriende garderobeprat med likesinnede, der resten holder overbærende eller respektfult kjeft, skriver Kine Bergheim. Foto: Scanpix

Enda et offer

Tenk å bli bedt om å ta hensyn til andre på sin egen arbeidsplass, som man har sett på som en trygg arena for befriende garderobeprat med likesinnede, der resten holder overbærende eller respektfult kjeft.

Så var det altså Davy Wathnes tur til å bli offer for #metoo. Det er det jeg leser øverst i kommentarfeltene. Offeret er jo først og fremst ham som ble konfrontert, i enerom av sin egen sjef, med at ikke alle kollegene setter pris på oppførselen hans. Og intet er nytt under solen. 

Tenk å bli bedt om å ta hensyn til andre på sin egen arbeidsplass, som man har sett på som en trygg arena for befriende garderobeprat med likesinnede, der resten holder overbærende eller respektfult kjeft. 
 
Tenk å miste en så proff profilert profil fra arbeidsplassen, kun fordi han ikke finner seg i at andre ikke finner seg i å få sine og andres kroppsdeler ekspertkommentert over lunsjen.
 
Tenk å angi en slik ressurs for kanalen. Det er litt for lett å ødelegge trivselen og karrieren for slike menn. Hans renommé og status kan umulig overleve slike alvorlig finfølte anklager.
 
Hvis damene på TV2 var av mer solid støyping, så hadde de tatt igjen med seksualiserende kommentarer. “Enn rumpa di, da? Det er vel også ei slags rumpe.. Nei, den gamle ræva di gjør ikke mye for et moderne, kvinnevennlig arbeidsmiljø.”
 
“Og hvis du sier opp når du får høre at den spesielle oppmerksomheten fra deg er uønska, så må du endelig gå ut og syte i media om hvor lite motstand VI tåler på arbeidsplassen. Du vil sikkert få så mye sympati, LOL..” 
 
Jepp. Offeret er ham som blir bedt om å skjerpe seg, og forsøke opptre mer respektfult og profesjonelt overfor kvinnelige kolleger. Liksom nesten på lik linje med menn. Men det er slett ikke mulig eller ønskelig, det innebærer å legge bånd på sine naturlige, frie uttrykksmåter som nesten alle liker så godt. Slike trange A4-bokser må ikke dyktige og populære ekspertkommentatorer presses inn i. 
 
Da er det bedre å gå ned med flagget til topps; bekjenne at sin røffe stil ikke er noe for de sarte og risikere sitt gode navn og rykte for saken.
 
Risikere. Særlig.
 
Og de mest robuste kvinnene, det er stadig de som biter det i seg og aksepterer kjip oppførsel uten å lage kela. Selvsagt skal du få si hva du vil om meg og kroppen min til våre kolleger. Jeg har da såpass med integritet og bein i nesa at jeg ikke vil gjøre noe for å stoppe ubehageligheter som rettes mot meg eller andre.
 
Intet. Er. Nytt. Under. Solen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse