Annonse
Bent Høie. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Endelig stiller helseministeren seg på barrikadene! Eller vent...

Og foreldre utsettes for? Hva er det de utsettes for? Sitt eget yngel? Som de selv har oppdratt, eventuelt latt være å oppdra?

Endelig stiller helseministeren seg på barrikadene! Med 2.000 døde, og 15.000 alvorlig skadde, som følge av feilbehandling hvert eneste år, så trengs det en høyrøstet helseminister. Normalt er det nemlig helt taust fra dem rundt disse tingene. Folk flest er ikke engang klar over at tallene er såpass høye.

Men nå har Høie våknet og er «grundig lei».

Han sier til VG at: «Jeg har sett meg grundig lei på det foreldre utsettes for i kassaområdet i matbutikkene våre. Det blir skrik og krangling, fordi det står sjokolade og godteri i høyde med ungene. Den kampen bør foreldrene slippe å ta hver dag. Det er rett og slett godteri-terror som vi må bli kvitt».

Atteva? Godterier? Ikke bare det, men godteri-terror? Det var nå også et ord å benytte kun et par dager etter skytingen i Florida. Og foreldre utsettes for? Hva er det de utsettes for? Sitt eget yngel? Som de selv har oppdratt, eventuelt latt være å oppdra? Bør ikke fokuset være på å lære barna at man ikke får alt man vil ha her i verden, og at man ikke kan skrike seg til ting?

Ute av synet og ute av sinn. Tro om det er regjeringens strategi med tanke på TISA også? Hvis ingen sier noe om det, så blir ikke befolkningen å tenke noe større over det, og det blir ingen «skrik og krangling».

Men seriøst, Høie: Mener du virkelig at det er din oppgave som helseminister å legge deg borti hvor butikkene plasserer varene sine? Og ikke fra et folkehelseperspektiv fordi ungene får det de griner seg til ved kassa, men for å redde foreldrene fra å være oppdragere? For at de skal «slippe å ta kampen»? Og tror du ikke at unger vil mase om ting i butikken, uansett hvor varene er plassert?

Hvorfor stoppe der, forresten? En del unger pleier å bli misunnelige når de ser at andre unger har noe – nesten hva som helst. Disse andre ungene er dessuten veldig dårlig plassert, i øyehøyde så å si. Kan vi få en slutt på det ved å forby unger å ha noe der det er andre unger i nærheten? Dette skjer forresten i barnehagene også, så det er kanskje best at de ikke inneholder noe annet en sand, for da er det nok til alle.

Kanskje vi bør pakke alt inn i slike røyk- og snusskap?  Det kan spare mange for mye, når man slipper å få fristelsene rett i øynene, både voksne og barn.

Nei, herr Helseminister. Lusk inn på kontoret igjen, lukk døra så du ikke forstyrres av noe, og tenk over hva du er minister for. Det er nemlig ikke for pølsevev som det her! Det er for nok leger, riktig utstyr på sykehusene, nok og gode folk i eldreomsorgen, ambulansefly så folk kommer seg på sykehus før de dør, nærsykehus med nødvendig kompetanse og utstyr, folkehelsa, livsstilssykdommer, kreftbehandling, medisiner, og altså 2000 døde i året på grunn av feilbehandling og feildiagnostisering. Du har mer enn nok å henge fingrene i.

Godteri-terror og utsatte foreldre. For noe vrøvl!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse