Annonse
FÅR STRYK: De færreste vil ha denne planlagte høyblokka midt i villabebyggelsen på Alfheim. Nå har også fylkeskommunen blandet seg inn. Den vil ikke ha det 9 etasjer høge lurvelevenet som bakgrunn for siluetten til Alfheim Svømmehall, sett fra byen. Svømmehallen skal nemlig fredes. Skisse: 70 grader nord arkitektur.

Erigert gigantomani på Alfheim

Brødtekstbilder: 
INNEBYGD: Dette er Tromsø kommune på sitt verste. Politikerne sa ja til å bygge inne to ærverdige villaer i jugendstil til fordel for "moderne eneboliger". Protestene mot planene var voldsomme, men til ingen nytte.
Hva er i veien med 22 etasjer? Hvis man først skal leke Manhattan?

Tromsø har mistet mye verdifull kulturarv som en følge av branner, regelrett forfall og det man dessverre må betegne som brutale overtramp fra både politikere og planleggere.  

Selv i den delen av byen der brann ikke har herjet med bebyggelsen, og folk har vedlikeholdt husene sine, har brutaliseringen av miljøet fått lov til å pågå. Tromsø har et villastrøk, en egen «plysj-by», i området sør for Kongsbakken og opp til Alfheim. I andre byer er slike områder mer eller mindre fredet på grunn av bevaringsverdig bygningsmasse. I Tromsø kan det gis politisk carte-blanche til det meste.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse