Annonse
Kystopprøret
Sammen med kunsteren Pøbel malte Vardøværingene i går symbolet for en kyst i opprør på den mest sentrale veggen i Vardø. Foto: Dan Tore Jørgensen

ERNA, HVORFOR VIL DU IKKE SVARE OSS?

Erna, gi oss klare svar i forkant av stortingsvalget! Jonas har i en pressemelding svart oss klart og tydelig. Hvorfor unngår du og lederne for dine støttepartier å svare oss?

Fisken som er Norges største fornybare naturressurs er fraværende i den nasjonale valgkampen. Jevnfør statsministerduellen i Tromsø som var på NRK tidligere denne uken.

I hele vår var det enormt engasjement: store demonstrasjoner, folkemøter og høylytte diskusjoner over hele landsdelen, ikke minst på sosiale media. Dette resulterte i at fiskeriminister Sandberg trakk regjeringens melding om pliktsystemet for trålerne fra behandling i Stortinget. Denne har fiskeriministeren din nå varslet omkamp om (ref. Klassekampen 29.08.17). Vil du også ha omkamp på denne, Erna?

Dere politikerne snakker om satsing på havet og maritime næringer, og det skal satses på Nord-Norge. Samtidig settes det ikke ord på hva som skal gjøres og hva vi kan regne med.

Vi vet at etter høstens valg skal hele den nasjonale fiskeripolitikken opp til behandling i Stortinget. Hvem skal eie fisken i havet? Hvem skal få høste de enorme verdiene? Hvilke samfunn skal få leve av fisken? Hva vil man gjøre for å sikre og skape aktivitet langs hele kysten – også i de kystsamfunnene som gradvis er rasert?

Kystopprøret mener det er på tide at velgerne i Norge får klare svar på hva som skal skje med fellesskapets største fornybare naturressurs og hvilken utvikling kysten av Nord Norge kan forvente.

Er det de mektige kapitalkreftene som skal styre retningen for samfunnene langs kysten? Skal nedleggelsen av kystsamfunnene fortsette som frem til i dag, i det stille?  Vi ønsker at de nasjonale politikerne tar grep og styrer utviklingen. Erna, gi oss klare svar i forkant av stortingsvalget!  Jonas har i en pressemelding svart oss klart og tydelig. Hvorfor unngår du og lederne for dine støttepartier å svare oss?

Sammen med kunstneren Pøbel har innbyggere i Vardø malt symbolet for en kyst i opprør på den mest sentrale veggen i Vardø. Det er symbolet på et folk som forlanger svar, og er et sterkt budskap om at naturressursene tilhører folket som vil leve av det havet gir. Du kan se fram til at kunstverket vil bli å se i mange fiskeriavhengige samfunn framover – også etter valget. Vi gir oss ikke!

 

Vardø, 01.09.2017

På vegne av Kystopprøret

 

Eva Lisa Robertsen (Sign)            Vegard Bangsund (Sign)                              Aksel Robertsen (Sign)

Yvonne Andersen Bangsund (Sign)        Maria Bertheussen Skrydstrup (Sign)

Torbjørn Eriksen (Sign)                                 Monica Esbensen (Sign)                              Ørjan Soldat Fagermo (Sign)

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse