Annonse
Nå må galskapen stoppes – men Solberg-regjeringa kan gjøre mye galt i to år til før vi ved Stortingsvalget i 2021 kan si om vi vil fortsette demonteringa av distriktene eller ikke, skriver Ole Anton Teigen. Foto: John Greiner Olsen / Stortinget

Erna og Siv demonterer distriktene

Solberg regjeringa har ikke tillit til distrikts Norge. Dette kommer tydelig til syne i årets statsbudsjett som ble lagt fram på mandag. Nå er det de kommunale skattekontorene som skal bort og skatteetaten skal sentraliseres. Regjeringa fratrer kommunale skatteinnkrevingskontorer oppgaver, fordi oppgavene skal overføres til statlige kontorer. Dette av hensyn til et «seriøst arbeidsliv» sier finansminister Siv Jensen.

«Et seriøst arbeidsliv skal ikke være avhengig av lokale prioriteringer», sa Siv Jensen i finanstalen på mandag. Tenk litt på den, du!

I dag er det 237 slike kontorer spredt over hele landet. Nå skal oppgavene legges inn under de 56 regionale statlige kontorer – som allerede finnes i dag. Kommunale stillinger går tapt – oppgavene sentraliseres til staten. Det til en stat som regjeringa sier de skal desentralisere – tro det den som vil – realitetene er det motsatte.

For å nevne noe:

  • NAV er sentralisert. Politiet er sentralisert. «Nærpolitireformen» er en fjernpolitireform, som svekker folks trygghet og sikkerhet ute i distriktene.
  • Omlegging av kraftskattesystemet skal overføre kraftpenger fra kraftkommunene til en kjemperik stat.
  • To tredeler av landets tingretter er i spill – all rett skal til byene - mener den regjeringsoppnevnte kommisjonen.

Vi som bor i distriktene kan leksa: Vi skal demonteres slik at ingen unge vil bygge og bo i distrikts Norge. Framfor å styrke de kommunale tjenestene skal de legges ned og sentraliseres. Sentralisering er svaret på alle nye reformer og tiltak.

Nå må galskapen stoppes – men Solberg-regjeringa kan gjøre mye galt i to år til før vi ved Stortingsvalget i 2021 kan si om vi vil fortsette demonteringa av distriktene eller ikke.

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse