Annonse
Erna Solberg er ikke en statsminister for Nord-Norge, mener innsenderen. Foto: Scanpix

De tror at hele fiskeriindustrien i Norge er basert i Oslofjorden og at turistene kommer for å se nordlyset i sinsenkrysset

Erna Solberg er ikke statsminister for Nord-Norge.

Men én ting skal du vite, Erna: Jeg flytter ikke til Oslo bare fordi du synes det er "lønnsomt"

Solberg-regjeringen har fra dag én vært ærlige på at de ikke ønsker å satse i nord. De har forsåvidt vært klar på dette lenge før de vant valget. Da Jonas Gahr Støre sto i bresjen for en positiv politikk i nordområdene, ytret høyresiden sin skepsis. De kunne rett og slett ikke se vitsen i å satse på en landsdel som i deres øyne eksisterte på grunn av subsidier og statlig støtte.

Det er jo ironisk at de to nevnte regjeringspartiene, som hele tiden snakker om effektivitet og lønnsomhet, ikke klarer å se verdiene som skapes i nord. Det er nesten som om jeg mistenker at de tror at hele fiskeriindustrien i Norge er basert i Oslofjorden og at turistene reiser til Norge for å se nordlyset i sinsenkrysset. Det hele vitner om en arroganse basert på en teori om at alt blir bedre så lenge man privatiserer og sentraliserer mest mulig.

Erna Solberg er ikke statsminister for Nord-Norge. Hun er heller ikke statsminister for bøndene i dette landet. Hun har valgt ikke å være statsminister for transportnæringa i nord. Kortreist mat er ikke viktig for Erna. Selv om enhver oppegående person kan se at lokalt landbruk er miljøbesparende, sikkert og ikke minst solidarisk. For det er nå en gang sånn at verden ikke har et problem med for mye mat. Tvert om. Men her rir Erna sin egen hest. Hun tar ikke det solidariske ansvaret vi har for å bidra til verdens matfat. Høyre ser nemlig alt i verdien kroner og øre.

Regjeringen Solberg varsler kutt til fylkeskommunene når det kommer til samferdsel og skole. Det vil si at man bevisst går vekk fra variabler som geografi og over til innbyggertall når tilskuddene skal beregnes. Det setter de nordnorske fylkene i en særdeles vanskelig situasjon. Når geografien ikke lenger skal bety noe vil det selvsagt gi utslag i de nordligste fylkene. Vi lever i en landsdel der avstandene er store. For Troms sin del betyr det 107 millioner mindre å rutte med i året når det gjelder samferdsel. Det Høyre og Frp sier er egentlig at vi må flytte sørover. Det er ikke lønnsomt å vedlikeholde veier eller å opprettholde fergeforbindelser i nord. Det bor for få folk der - og dem som bor der driter vi i!

Den blåblå regjeringen er en vits! De er i ferd med å radere landbruksnæringen og de er i ferd med å radere Nord-Norge. De er på god vei til å radere likestilling og den flotte velfedsstaten vi har brukt lang tid på å bygge. I tillegg er de i ferd med å fjerne Norges status internasjonalt. I Ernas øyne er bistand, innvandrere og flyktninger en uting å bruke energi på. Hun viser en enorm mangel på empati og moral for de som er svakest og trenger hjelp. Til og med Dalai Lama er en trussel for Erna. Jeg kjenner at jeg blir kvalm av feigheten og frekkheten den nye regjeringen viser. Jeg håper resten av Norge ser det samme som meg.

For hvis det er sånn at det er akseptabelt å pisse på bøndene våre, drite i Nord-Norge, tvinge kvinnene bak kjøkkenbenken og skape større forskjeller mellom fattige og rike -så får vi bare ha det så godt! Vi har kanskje hatt det for godt. Vi er det eneste landet i Europa som kom uskadet gjennom finanskrisen. Vi hadde rekordlav arbeidsledighet med Jens ved roret. Likestillingen hadde kommet langt. Vi var annerkjent internasjonalt. Alt dette har vi kastet bort på grunn av grådigheten Jern-Erna har gitt et ansikt til. 

Erna og Siv skal bare fortsette å være stolte av sine lakrispiper, segway og lukkede asylmottak. Jeg tar avstand fra denne typen politikk! Den er destruktiv og arrogant. Den nye regjeringa forskjellsbehandler nordmenn basert på hvor de bor. Nå vet jeg at det ikke bare er ikke-vestlige innvandrere Erna og Siv ønsker å få bort fra dette landet. Nordlendingen er heller ikke mye verdt. Men én ting skal du vite, Erna: Jeg flytter ikke til Oslo bare fordi du synes det er lønnsomt.

Og jeg orker ikke å høre unnskyldningene til Siv Jensen om at de ikke har noe ansvar fordi de bare fikk 16 prosent ved valget. Når du sitter i regjering så får du sannelig ta ansvar for politikken du fører. Ta ansvar for det dere har stelt i stand - og slutt å spy ut dårlige unnskyldninger.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse