Annonse
Hvilken kurs har statsminister og Høyre-leder Erna Solberg egentlig satt for å lede vårt langstrakte land, undrer Kjell Sundfær. Her her Solberg på omvising om bord på KNM Otto Sverdrup i forbindelse med et nylig marinebesøk i Oslo. (Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret)

Erna uten kompasskurs?

Infrastruktur-oppgavene er mange, men viktigst er å bygge veier og utvide den nasjonale jernbanen nordover!

Etter de siste sakene som regjeringen har frontet, og med statsministerens nyttårstale i friskt minne, sitter jeg igjen med en følelse av at politikken ikke er i samsvar med norske folks ønsker! Riktignok ser jeg med mine nordnorske øyne, men jeg er forundret over at jeg ikke kan se hvilken kurs Erna Solberg har satt for å lede vårt langstrakte land.

Det er mange saker fra regjeringen som skurrer for oss som bor her nord. Noen få eksempler:

  • Flyttingen av helikoptrene fra Bardufoss til Rygge
  • Legge ned Andøya flystasjon som har to kryssende rullebaner dermed 4 retninger å kunne lande på i all slags vær
  • Tillate utenlandsk kapital å rasere Norsk natur med vindmøller – og det med store statlige subsidier!
  • Handtering av luftambulanse-«krisen?» med en minister som leter etter kompasset til regjeringen
  • Tilintetgjøre FM nettet. Minner om et norsk oligarki? Hørte dere testen 8/12020: «Viktig melding! Lytt på DAB-radio»?
  • Bygge strømkablene til utlandet, der vi sender vår rene vannkraft ut av landet med ca. 10% tap i hver omforming!
  • Fergetrafikken til Dønna og andre ferjestrekninger skal betale for subsidiene av elbilene i Oslo
  • Underregulering av pensjonene gir regjeringen en gevinst fra pensjonistene på ca. 78 milliarder

Historisk har vi brødfødd bergenserne i århundrer med våre råvarer - hvorfor skal dette fortsettes med den nåværende politikken som føres mot oss her nord, eller som de sier «dere der oppe».

Til informasjon: Det finnes ikke medvind for den som ikke vet hvor han skal!

Nord-Norges kan bygges til en region med kraft- og verdiskapning basert på våre naturressurser. Men hvordan gå frem for å oppnå dette? Visdom er et godt verktøy i så måte. Og visdommen kommer som regel først når man har fått nok av sin klokskap!

Vi som bor i nord kan og må sette en stø kurs fremover, for å bygge våre geografiske områder til et framtidsrettet og fungerende landskap med alle våre naturresurser. Og da selvfølgelig inkludert ilandføring av olje og gass her nord.

Infrastruktur-oppgavene er mange, men viktigst er å bygge veier og utvide den nasjonale jernbanen nordover! På sikt helt fram til Kirkenes. Dette vil være grunnsteinen i et fungerende samspill for verdiskaping. Sentralmakten ved regjering og storting må være med å betale for investeringen med våre skattepenger.  

Hvem skal være med på laget? Et forslag er å få med nordre del av Nordland med i storfylket sammen med Troms og Finnmark? La oss tenke tanken uten å bli redd, fordi ingen går til bunns uten å ha noe å hente der!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse