Annonse

Et byråd i oppløsning

Tromsø-parlamentarismen er i fritt fall. Man har mistet grepet, skriver Eduardo da Silva.

Tror man virkelig at avisleserne er idioter?

Problemene med et byråd i oppløsning er åpenbare for alle. Tromsø-parlamentarismen er i fritt fall. Man har mistet grepet. De varslede kutt i kommunale tjenester som byråd for finans vil gjennomføre, står i sterk kontrast til den uansvarlige optimismen han og byrådslederen visste da de la frem planene til et badeland til 600 millioner.. Hva slags økonomisk kompetanse besitter egentlig de som i dag styrer Tromsø kommune?  

Finansbyråden forsøker seg på en håpløs politisk manøver. Han uttaler til herværende avis følgende: «byrådet har gjort nødvendige innsparinger og startet en økonomisk reform som det er helt nødvendig å fortsette med». Innsparinger? Økonomisk reform? I hvilken verden befinner man seg? Vi har sett at en del av «reformen» består i å gi lettelser i eiendomsskatten, og samtidig kreve differansen av foreldrene som har barn på kulturskolen. I «reformen» inngår også den naive troen at ved å privatisere kommunale tjenester, vil man spare store beløp.

Faktum er at etter snart fire år ved makten klarer man ennå ikke å ta ansvar for egne handlinger. «Den norske økonomien går dårligere, men byen går godt», forteller Stein. Det siste tyder på at han enten ikke forstår det som skjer, eller uttaler seg mot bedre vitende. Det som nå skjer er resultatet av en politikk som Venstre, Høyre og Frp (med støtte fra Krf) har ønsket, gjennomført og er ansvarlige for.

I grenseløs frekkhet forsøker man å plassere en del av ansvaret hos opposisjonen. «De rødgrønne partiene har ikke vært med på laget». Jeg håper virkelig Stein er feilsitert. En så absurd uttalelse kan ikke ha kommet fra en erfaren politiker. I så fall må det skyldes ren desperasjon…

Det som er klart og tydelig for alle og enhver, er at ingen har tillit til det sittende byrådet. To av politikerne med best innsikt i byrådets indre liv har, riktignok av ulike grunner, gitt byrådsleder den verst tenkelige attest. Jan Blomseth har i sterke ordelag uttrykt hva han mener om kommunens toppledelse. Ordfører Hjorth ville bytte han ut.

Det er interessant å merke seg at i tillegg til ansvarsfraskrivelse, skylder man på mediedekning. Nordlys og sjefredaktøren personlig er blitt beskyldt for å være fjernstyrt av Arbeiderpartiet. Avisen kjører en kampanje mot byrådet, er budskapet. Så koker man sammen en fortelling om at avisen er eid av et mediekonsern, og at det sitter folk med tilknytning til LO i konsernets styre. Ja, og hva så?

Tror man virkelig at avisleserne er idioter? At de ikke har kritisk sans? At de ikke er i stand til å innta et selvstendig standpunkt? Tror man virkelig at Høyres forfall og byrådets fallitt skyldes en kampanje iverksatt av Nordlys’ sjefredaktør? Vel, hvis man virkelig tror det, forteller det mye om hva man egentlig tenker om folk flest. Det hele blir parodisk når en av de som offentlig anklaget byrådsleder for «å ikke gjøre en dritt», nå blir indignert over at Nordlys formidler det alle vet: nemlig at byrådet er i full oppløsning. Og det kan de ene og alene takke seg selv for.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse