Annonse
STØY OG BRÅK: Da direktør Jeremie McGowan måtte forlate sin stilling i vinter, utløse det en langvarig konflikt som har tatt Nordnorsk kunstmuseums omdømme mot bunnen, skriver politisk redaktør Skjalg Fjellheim

Et nordnorsk flaggskip går til bunns

Omdømmet til Nordnorsk Kunstmuseum er i fritt fall.

Helt siden direktør Jeremie McGowan ble løst fra sin stilling i vinter, har uroen ved Nordnorsk Kunstmuseum vokst i styrke.

Det siste er at prosjektlederen Marianne Saus har organisert et brev og en varslingssak fra de ansatte til Lotteri- og stiftelsestilsynet, med krav om styrelederens avgang.

McGowans kollegaer er opprørte over at han ikke lengre er deres leder. Han var en populær sjef, han blir beskrevet som visjonær og nyskapende, og han har også fått støtte fra kunstnerorganisasjonene.

Styrets håndtering av saken har vært både kritikkverdig og klønete. Styrelederen hadde blant annet en syltynn begrunnelse for å ikke stille opp til intervju i sakens første fase.

Når Grete Ellingsen omsider kom på banen forklarte hun at begrunnelsen for å avslutte arbeidsforholdet ikke handlet om det kunstneriske. Men om mangel på ledelse, både organisatorisk og økonomisk.

Med andre ord er styrets vurdering at å være kunstfaglig kompetent, ikke nødvendigvis er ensbetydende med å være en flink administrator. Det er en historie vi har hørt tidligere i norsk kulturliv, og utfallet har ofte blitt det samme som ved Nordnorsk Kunstmuseum.

Nå har McGowan varslet søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, og det er sannsynligvis best for begge parter at tvisten blir belyst i retten. Selv om mulighetene for et forlik er til stede når nedtellingen mot rettssaken starter.  

Forholdet mellom McGowan og hans tidligere styre blir altså noe som skal løses i rettssystemet. Men relasjonen mellom de ansatte og styret er noe helt annet. Her kan det være grunn til å reflektere over de ansattes rolleforståelse. Fra utsiden ser det ut til å være en koordinert aksjon i tett samspill med sterke nettverk og aktører i kulturlivet.

Det kan være grunn til å spørre hvor de ansatte ved Nordnorsk Kunstmuseum har sitt fokus. Burde de ikke konsentrere seg om å skape et produkt som kan begeistre publikum når museet gjenåpner denne uken?

De ansatte forsøker å presse styrelederen i kne. Hva om de ikke lykkes? At kulturminister Raja skal gripe direkte inn i saken, har formodningen mot seg.

Den langvarige krigen mellom styre og ansatte har ført til vedvarende negativ oppmerksomhet. Det har dermed svekket museets omdømme kraftig. Museets brede, politiske nordnorske forankring kan også være satt i spill.

Når styret skal ut og jakte ny direktør kan det bli en mager søkerliste. Å lede kan være krevende nok, og lettere blir det neppe hvis det fester seg et inntrykk av at ansatte ved en virksomhet ikke tåler å bli motsagt.

Situasjonen ved Nordnorsk kunstmuseum har kommet ut av kontroll. Det er synd, for staten og fellesskapet har utstyrt Nordnorsk Kunstmuseum med økonomiske muskler. Man opererer i år med et romslig budsjett på 27 millioner kroner, hvorav tilskuddet fra kulturdepartementet er 23,5 millioner kroner.

De ansatte har ikke vært permitterte under korona-krisen, de er med andre ord ganske privilegerte.  Nå har vi fått en indikasjon på hva de har brukt noe av arbeidstiden sin til mens samfunnet har stått stille omkring dem. De har lagd nye planer for å fortsette stillingskrigen mot styrets leder.

Uforsonlige og konfronterende ansatte må bære sin del av ansvaret for at Nordnorsk Kunstmuseum i løpet av kort tid har gått fra å være flaggskip til å bli en omdømmetaper i nord.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse