Annonse

Et hevet øyenbryn mot Fjellheims kommentering

Det er dager jeg er rystet over Nordlys. Hva skjer egentlig der oppe, spør Jan-Thore Lockertsen.

Fjellheim bruker ord som er besnærende. La meg vise et eksempel. Han skriver at byrådet er ”politiske posører”. En posør er en person som gjør seg til, en annen definisjon er bløffmaker

Skjalg Fjellheim kommenterer i Nordlys. Han elskes av mange. Jeg ser at han hylles i kommentarfeltet som en viktig stemme, da spesielt fra de som liker å skrive ”kommunist”. Jeg nevner ikke navn, alle vet hvem jeg mener.

Selv er jeg ikke så begeistret. Det er dager jeg er rystet over Nordlys. Hva skjer egentlig der oppe?  Dagens kommentar gjorde meg ikke godt. Klart det handlet om flyktninger – det er nå helst der han skriver - og om byrådet.

Fjellheim bruker ord som er besnærende. La meg vise et eksempel. Han skriver at byrådet er ”politiske posører”. En posør er en person som gjør seg til, en annen definisjon er bløffmaker. Byrådet i Tromsø gjør seg til og er bløffmakere, det er Fjellheims påstand.

Det er hans tidligere partifelle Gunhild Johansen fra SV som først tas frem blant de ”tilgjorte bløffmakerne”. Hun har omtalt norsk asylpolitikk som ”helvete på jord”. Gjorde hun det?

Overskriften i Nordlys var: ”De flykter fra helvete på jord til noe som ikke er stort bedre”. Nordlys skriver aldri at Johansen har sagt at asylpolitikken i Norge er ”helvete på jord” (Nordlys på Facebook 09.02.16)  Og på nettet hagler det med kommentarer. De fleste infamerende. Den snilleste er: ”alle venstrevridde ser så jævla sur ut”. Trist å se en kommentator forårsake noe slikt når det er så grunnløst.

Fjellheim går videre i sin dom over de tilgjorte bløffmakerne. De vil ikke utvikle Tromsø heter det, de bruker ”store doser politisk energi på økning i eiendomsskatten, blindt ideologisk forsvar av all form for offentlig drift…”. De har også sagt ”nei til over 1000 boliger i Tromsø”. Fjellheim vet forklaringen på det det, ”høydeskrekk og ideologisk redsel for private utbyggere”. Stakkevollveien er visst det nyeste eksempel på det.

Jeg vet ikke helt hvem som har brukt mye politisk energi på eiendomsskatt, men jeg ser hvem det er som har skrevet mye om det i avisa. For å utdype – vi som bor på gårds- og bruksnummer  17/686 skal i 2016 betale  kr. 7.810,- Jeg er ikke noe mer begeistret for det enn akkurat DU er.

Men jeg innser at Tromsø har levd bong i fire år under Hilmarsen, Stein og Kanestrøm og at dette må dekkes inn.  Jeg var likevel mer skuffet da det i 2014 kom brev fra Kristoffer Kanestrøm om at Tromsø kommune nå ville ta betalt for mer av de hjemmebaserte sykepleietjenester. I sakspapirene stod det at de gjorde det for å tjene penger. Penger på syke og eldre!

Da spleiser jeg heller gjennom eiendomsskatt enn å se  at de svakeste av de svake skal betale. Og for å være ærlig – til tross for hva Rolleiv Lind og Bjørn Gunnar Jørgensen produserer av leserinnlegg: Eiendomsskatten forsvant ikke under de to. I tillegg økte prisen på SFO og Kulturskolen. Igjen – de svakeste måtte betale.

Så kommer dette med offentlig og bruk av velferdsprofitører. Jeg blir nesten litt fnisete når jeg tenker på at Bjørn Gunnar Jørgensen ble intervjuet med påstand om at Frp hadde svaret. Hva var det? Spark renholderne og betal ISS. Tenk at den gode gamle vaskekjerringa er redninga for kommuneøkonomien?

Og så var det helse. Der har jeg skrevet mye i avisa. Både om Hilmarsens bløff om 40 sykehjemsplasser og om mangelen på fagpersonell. Private kan ikke dekke opp der det ikke er fagpersonell. I mitt siste leserinnlegg pekte jeg på utdanningen av fagpersonell og hva kommunen og private gjør her i Tromsø (Nordlys på papir 03.02.16) Felleskassa investerer, velferdsprofitører høster.

Påstand fra Fjellheim om redsel for private utbyggere ser jeg bare ikke. Det er nemlig private som bygger. Det er ikke kommuneansatte snekkere som gjør det. Jeg er litt overrasket over at Fjellheim ikke leser det hans egen avis skriver om beboere på Øvre Breivang som ser deres bomiljø stenges inne og de mister det som for dem gjør det godt å bo  i Tromsø. 

Joda, jeg har lest mange leserinnlegg fra Unge Høyre om at utsikt ikke er en menneskerett. Kanskje ikke. Men livet er forskjellig fra du som 25 åring bare trenger et sted å plassere danseskoene og kjøle pilsen, til du som voksen trenger et sted å oppdra barn og leve.

Fort Tromsø gjemmer jeg til sist. Først var det plan for ei høyblokk på Sør-Tromsøya som under hele Frp, Høyre og Venstres tid ikke var funnet god nok. Når Ap, Rødt og SV finner det samme og vil at dette skal tilbake til planleggingsbordet, da er det veldig galt i Fjellheims verden. For meg er det rett og slett et bevis på at det er tverrpolitisk enighet om at dette kan gjøres bedre. Stakkevollveien, se den ja.

Det har over flere år vært planlagt et prosjekt der. De planer som kom var ikke i samsvar med gjeldende reguleringsplan. Det inngikk ikke i en helhetlig tenking for utvikling av Stakkevollveien. Takker for at politikere en gang innimellom ønsker å utvikle et helt område og ikke bare en eiendom. PEAB kommer til å tjene penger – og prosjektet vil bli bedre når det inngår i en helhet.

Fjellheim avslutter så med å fortelle om hvor mye fint som har skjedd i Bodø etter 2010. La meg minne om hva som har skjedd i Tromsø etter 2010. E8 gjennom Ramfjorden ble stoppet, Otium kom ikke, Mellomveien kom ikke. Ja, det var visst alt.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse