Annonse
Hareide vil bli historisk ved å måtte bære ansvaret for at Krf muligens går i oppløsning, kommer under sperregrensen, og velgerne på flukt. Mens unge, liberale og ubibelske velgere av grunner vil komme til, skriver artikkelforfatteren. Foto: Scanpix

Et KrF uten grunnholdning

En gammel, erverdig kristen dame sa til meg at man ikke skal blande kristendom og politikk. Fullstendig feil.

Etter flere tiårs sympati med Krf er det i dag mange med meg som ser et parti uten fast forankring i viktige kristne grunnholdninger som før ved at den 3-delte ledelsen er splittet. Det veivalget Hareide peker på for framtida er ikke annet enn et kraftig oppgjør med det konservative grunnfjellet i Krf. Noe som vil ødelegge partiet.

Israel

Hareide ser ikke Israel midt i krigen som raser rundt dette bibelske landet som viktig å profilere seg på og forsvare, siden han verken vier dette spesiell oppmerksomhet i sin bok, ei heller ser antisemittismen venstresida anført av SV, Ap, Rødt og AUF kjører mot Israel. De vil boikotte og utslette Israel som stat for jødene. Kristne minnes Guds ord om «Hver den som taler vel om Israel vil jeg velsigne, men den som forbanner Israel vil jeg forbanne». Enhver kan holde dette speilet opp mot seg og se hva svaret speiler.

Abortloven

Det er mange lover og forskrifter som de røde på venstresida har påført Norge, og som Gud ikke velsigner folk og land for. Først er å nevne Abortloven som er drap på de aller mest vergeløse Gud har skapt. Kampen mot denne må fortsette, ikke gjøres enda råere, som en utvidelse av abortukene er foreslått. Sorteringssamfunnet har satt mennesket over Gud.

Kirken råtner på rot

Den norske Kirke gjennom kirkemøtet og hele bispekollegiet har tatt et annet standpunkt for kirken enn hva som er Guds Ord. Skaperordningen er heller ikke noe Hareide tar opp til diskusjon, men går i regnbuetog og signaliserer ved det sin aksept for hva organisasjonen står for. Forsvarer Stortingskollegaen som vier lespepar. Når alle «skap» er på like fot med ekteskap mellom mann og kvinne, vil samfunnet ikke være livskraftig over tid. Å endre Guds Ord på disse fundamentale områder, til det moderne i dag med samboerskap, partnerskap, homo- og lespeskap og flere andre former på vei inn, uten at kirkens menn og kvinner taler klart hva Bibelen sier, da er Kirken kun et skalkeskjul for noe som ligner kristenhet. Slik forføres også folket.

Frp og Listhaug

Hareide har hele tiden frest mot Sylvi Listhaug spesielt, noe som stadig har eskalert. Han viderefører en gammel strid mellom Kjell Magne Bondevik og Karl I Hagen som ikke kunne bli enige, verken i alkoholpolitikken eller andre viktige saker for Krf. Nå har Frp fått satt flyktning- og innvandring skikkelig på dagsorden så alle ser konsekvenser av hva Krf ikke så da partiet så hjertelig sto ved en åpen port og ønsket alle velkommen inn i humanitetens navn. Nå vil Krf ikke innse at Frp var framsynt, og at det Listhaug står for har vært nødvendig. Til og med Ap har måttet sette foten ned.

Krf historie?

Hareide vil bli historisk ved å måtte bære ansvaret for at Krf muligens går i oppløsning, kommer under sperregrensen, og velgerne på flukt. Mens unge, liberale og ubibelske velgere av grunner vil komme til.

En gammel, erverdig kristen dame sa til meg at man ikke skal blande kristendom og politikk. Fullstendig feil. Det er din egen tro, etikk- og moralsyn som avgjør hvilken politikk du vil stemme på.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse