Få på viftene i gang på dagtid, inntil varig utbedring er foretatt! Dette går faktisk på helsa og sikkerheten løs! skriver Agnes Bjørgve om forholdene i Sørkjostunnelen. Foto: Ola Solvang

Et nødskrik fra tåkeheimen

Åpent brev til Statens vegvesen

Jeg kjører en grå bil. Takk og lov for det. I mørket er alle katter grå. I Sørkjostunellen er alle biler grå. Utenfor også, forresten. Om du har kjørt tunellen et par ganger.

Jeg er veldig fornøyd med ny-tunellen og jeg tenker ofte på at det er «søkkandes» lettvint å kjøre gjennom Reisa-fjellet og ikke over. Likevel vurderer jeg sterkt å begynne å kjøre gammelveien når de siste snyflekkene er tint.

For makan til tåkeheim dere har bygget oss! Bilen er skitten. Glemmer man å sette på resirkulering av lufta i kupeen, kan man fort begynne å lure på om man har smugrøykere i baksetet.

Jeg måtte stoppe inni tunellen for noen uker siden, og var nødt til å gå ut av bilen. Det anbefales ikke! Jeg tygde sand i timevis. Tør ikke tenke på hva som fant veien ned i lungene. Vurderer nå å kjøpe munnbind, for en gjentagelse vil sannsynligvis medføre akutte lungeproblemer.

Sikten er i perioder veldig dårlig, og man ser knapt lysene fra møtende biler. Sitter stadig vekk og vurderer om nå er det riktige tidspunktet å slå på tåkelyset. -Inni en tunell! -Hvordan tåketunellen oppleves for mopedister eller motorsyklister tør jeg knapt tenke på! Finnes det hjelmer med gassmaske?

Nå ser jeg at vegvesenet er ute i avisa og lover bot og bedring. I juni. Vi bilister oppfordres til å ringe når det er for ille. Jaha? Det er ille! Stort sett hele tida! 

Så mine spørsmål og krav er som følger:

  • Er det meninga at vi skal ha den mest forurensede tunellen i landsdelen? (Til og med de sterkt trafikkerte Tromsøtunellene framstår som nypolerte ballsaler i forhold)
  • Vi ble i fjor vår lovet vasking av tunellen etter ferdigstillelse, ble dette gjennomført? (Skjønner at det nå skal gjøres det igjen. -Kanskje litt grundigere denne gangen?)
  • Hvis viftene i taket hjelper mot støv, hvorfor står de for det meste av? Det kan ikke være sånn at det skal spares strøm på bekostning av lungehelsa til befolkninga i området!

Jeg forventer nå at dette tas tak i. Få på viftene i gang på dagtid, inntil varig utbedring er foretatt! Dette går faktisk på helsa og sikkerheten løs!

 - Og vær så snill, kom ikke med noen videre tåkelegging av problemet! Det er nok nå!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse