Annonse
Få på viftene i gang på dagtid, inntil varig utbedring er foretatt! Dette går faktisk på helsa og sikkerheten løs! skriver Agnes Bjørgve om forholdene i Sørkjostunnelen. Foto: Ola Solvang

Et nødskrik fra tåkeheimen

Åpent brev til Statens vegvesen

Jeg kjører en grå bil. Takk og lov for det. I mørket er alle katter grå. I Sørkjostunellen er alle biler grå. Utenfor også, forresten. Om du har kjørt tunellen et par ganger.

Jeg er veldig fornøyd med ny-tunellen og jeg tenker ofte på at det er «søkkandes» lettvint å kjøre gjennom Reisa-fjellet og ikke over. Likevel vurderer jeg sterkt å begynne å kjøre gammelveien når de siste snyflekkene er tint.

For makan til tåkeheim dere har bygget oss! Bilen er skitten. Glemmer man å sette på resirkulering av lufta i kupeen, kan man fort begynne å lure på om man har smugrøykere i baksetet.

Jeg måtte stoppe inni tunellen for noen uker siden, og var nødt til å gå ut av bilen. Det anbefales ikke! Jeg tygde sand i timevis. Tør ikke tenke på hva som fant veien ned i lungene. Vurderer nå å kjøpe munnbind, for en gjentagelse vil sannsynligvis medføre akutte lungeproblemer.

Sikten er i perioder veldig dårlig, og man ser knapt lysene fra møtende biler. Sitter stadig vekk og vurderer om nå er det riktige tidspunktet å slå på tåkelyset. -Inni en tunell! -Hvordan tåketunellen oppleves for mopedister eller motorsyklister tør jeg knapt tenke på! Finnes det hjelmer med gassmaske?

Nå ser jeg at vegvesenet er ute i avisa og lover bot og bedring. I juni. Vi bilister oppfordres til å ringe når det er for ille. Jaha? Det er ille! Stort sett hele tida! 

Så mine spørsmål og krav er som følger:

  • Er det meninga at vi skal ha den mest forurensede tunellen i landsdelen? (Til og med de sterkt trafikkerte Tromsøtunellene framstår som nypolerte ballsaler i forhold)
  • Vi ble i fjor vår lovet vasking av tunellen etter ferdigstillelse, ble dette gjennomført? (Skjønner at det nå skal gjøres det igjen. -Kanskje litt grundigere denne gangen?)
  • Hvis viftene i taket hjelper mot støv, hvorfor står de for det meste av? Det kan ikke være sånn at det skal spares strøm på bekostning av lungehelsa til befolkninga i området!

Jeg forventer nå at dette tas tak i. Få på viftene i gang på dagtid, inntil varig utbedring er foretatt! Dette går faktisk på helsa og sikkerheten løs!

 - Og vær så snill, kom ikke med noen videre tåkelegging av problemet! Det er nok nå!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse