Annonse
Tirsdag skal formannskapet i Tromsø ta stilling til om kommunen skal støtte VM i alpint 2025 i Narvik med 100.000 kroner. Det børTromsø kommune gjøre. Foto: Kjell G. Karlsen, Fremover

Et nordnorsk eventyr

Vi krysser fingre for Narvik og Nord-Norge. Dette kan virkelig bli et nordnorsk eventyr.

Når søknaden om VM i alpint 2025 i Narvik leveres i hovedstaden den 20. mars, er det fantastisk å kunne konstatere at det er Nord-Norge som står som avsender. Samtlige 86 ordførere i landsdelen støtter VM 2025 i Narvik, som blir det største arrangementet i Nord-Norge noensinne, dersom det blir en realitet.

Tirsdag skal formannskapet i Tromsø ta stilling til om kommunen skal støtte VM i alpint 2025 med 100.000 kroner. Det mener vi at Tromsø kommune skal gjøre.

For, som administrasjonssjefen skriver i saksframlegget, et verdensmesterskap som dette vil gi store ringvirkninger innen nordnorsk reiseliv, samtidig som det er viktig for å bygge opp verdifull arrangementskompetanse i regionen og landsdelen.

I en landsdel som har alle naturgitte forutsetninger for å kunne være vertskap for vinteridrettslige begivenheter ut over lokale og av og til nasjonale arrangement, er dette i høyeste grad utviklingsrettet og framtidsorientert tankegang. Her er det snakk om langt mer enn et enestående skirenn.

Narvik er vel kjent som alpin-by. Med alpinbakken midt i byen, og ei løype som går praktisk talt fra 1000 meters høyde og ned i fjæra, kan dette bli en spektakulær affære. Under leveringsfesten for søknaden denne helga, anslår politiet at det var nærmere 10.000 mennesker tilstede i Narvik sentrum. Det tilsvarer over halvparten av byens befolkning. Entusiasmen som narvikingene oppviser levner ingen tvil om at det som kan gjøres for at et eventuelt arrangement skal bli vellykket, vil bli gjort.  

VM i alpint medfører stor interesse. Mesterskapet involverer over 500 utøvere, og 20-30 TV-stasjoner har sendinger fra arrangementet. Interessen for alpine grener er betydelig internasjonalt. Et VM i Narvik og Nord-Norge vil bli lagt godt merke til.

Det var et klokt trekk av ildsjelene i Narvik å underbygge VM-søknaden med å gjøre den nordnorsk. Det er riktig også, for dette vil det ikke bare være Narvik som tjener på. Arrangørene har fått god hjelp av Agenda Nord-Norge, som har gjort en flott jobb med å hente støtte fra 86 ordførere, fylkeskommuner og næringsliv i landsdelen.

Søknaden får ros for å være solid og gjennomarbeidet. Vi krysser fingre for Narvik og Nord-Norge.

Dette kan virkelig bli et nordnorsk eventyr.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse