Jeg er nå blitt så dårlig at min nye eier, Troms fylkeskommune ikke vil vite av meg, har gitt meg opp. De har ikke penger til nødvendige operasjoner og skylder på han stat, skriver Fylkesvei 854. Dette bildet er fra våren 2015. Foto: Privat

Et rop om hjelp fra Fv 854 (Målsnesvegen)

Mitt håp med å rope hjelp er å sette søkelys på hvordan jeg og mange av mine slektninger (fylkesveger) har det og hvordan vi kjemper for å holde samfunnet i gang.

Hei alle trofaste brukere av meg.

I min barndom, for ca 100 år siden, var jeg populær og viktig som eneste ferdselsåre mellom sjø og innland, en såkalt livsnerve. Først basert på hestetransport og etterhvert for automobiler.

De laget meg av materialer som var lett tilgjengelig, stein, grus, jord, leire og røtter og jeg klarte meg godt med dette i mange, mange år. Men etterhvert ble jeg så populær at jeg måtte utvides, dette basert på mitt gamle skrøpelige skjelett/fundament. Hestene ble gradvis byttet ut med større og tyngre biler som har plaget meg mere og mere. For at de skulle komme fort frem byttet de ut overflaten (huden) min til fast dekke.

Dette har i lang tid skjult min skrøpelighet, spesielt i vårløsningen hvor jeg er på det svakeste. Da kommer ofte tunge kjøretøyer og lager store sår og skader meg.

Jeg er nå blitt så dårlig at min nye eier, Troms fylkeskommune, ikke vil vite av meg, har gitt meg opp. De har ikke penger til nødvendige operasjoner og skylder på han stat.  

Staten ga meg bort da min tilstand var utafor alle grenser (toleransegrenser).  Fastlegen min (Mesta) “plastrer” meg når sårene blir for store og dype men gjør ellers ingen ting.

Alle skylder på hverandre og ingen tar ansvar for meg. Jeg er nå dypt fortvilet og på grensen til å bryte sammen. Men det er jo så mange som trenger meg selv om jeg er et mareritt å bruke. Jeg må prøve å holde ut litt til i håp om at noen kan betale for å oppgradere meg. Behovet for større inngrep og dypere operasjoner øker for hvert år.

Jeg er blitt fortalt at Norges dårligste veg skal kåres. Jeg er usikker på om jeg er påmeldt og om gevinsten er penger som kan brukes på meg.  

Mitt håp med å rope hjelp er å sette søkelys på hvordan jeg og mange av mine slektninger (fylkesveger) har det og hvordan vi kjemper for å holde samfunnet i gang.

Hilsen Fv 854-Målsnesvegen (har fått hjelp av Elling Eriksen til å skrive dette)

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse