Annonse
Vi ser samarbeid som sentralt for et varmt og livskraftig Tromsø, og vil med dette prosjektet øve på nye måter til samarbeid hvor vi spiller hverandre god og utnytter hverandres innsikt, skaperkraft og ressurser til det beste for helheten, skriver Pustuka-arrangørene.

Et sosialt eksperiment i Sommer-Tromsø

En invitasjon til å delta i skapelsen av Pustuka 3.- 9. august i Tromsø

Som del av sommerfesten Tromsøtid i Tromsø har vi satt av én uke - Pustuka - for å se hvor mye kult vi kan skape i fellesskap, på tvers av samfunnet. Pustukas visjon er: Et varmt og levende byrom for alle.

Hensikten er at denne uken skal bli et frisk og næringsgivende pusterom dedikert til samhold, kunst, kreativitet og de tingene som virkelig betyr noe.

Vi vil jobbe med å kombinere de unike bidragene. Sammen oppdager og planlegger vi veien videre, og puster vi liv i Pustuka. Pustuka skal være en festival av folket - for folket.

Sosialt eksperiment

For å få dette til prøver vi å samle et kreativt miljø av skaperkraft, hvor vi deler erfaringer, kunnskap og ressurser, i håp om å få til noe ingen av oss kunne klart alene. 

Men dette handler ikke bare om fest og moro. Dette er også et sosialt eksperiment med hensikt å utforske samarbeid, delingsøkonomi og gavekultur. Hvordan kan vi engasjere å gi kraft til lokalsamfunnet i et langsiktig perspektiv? Hvordan kan vi tenke annerledes? Det er som den tidligere svenske statsministeren Tage Erlander sa, god politikk og byutvikling handler om å bygge dansegulv hvor menneskene kan danse livene sine. 

Pustuka er dansegulvet, selve dansen - innholdet - skaper vi sammen. Hvor stor festen blir er opp til oss.

Samskaping av framtidens byer 

Vi ser samarbeid som sentralt for et varmt og livskraftig Tromsø, og vil med dette prosjektet øve på nye måter til samarbeid hvor vi spiller hverandre god og utnytter hverandres innsikt, skaperkraft og ressurser til det beste for helheten. 

Vi forplikter oss til å samarbeide med deg for å definere et bidrag som føles meningsfullt for deg.

Ved å engasjere deg i samskapelsen av Pustuka, stort som smått, er du både samfunnsutvikler og festarrangør. Det er frivillig på hvilken måte du vil bidra.

En form for delingsøkonomi 

Med tanke på økonomi har Pustuka foreløpig ingen eksterne penger, men vi er en voksende gjeng mennesker og aktører som har lyst å gjøre noe kult sammen for å forme et selveiende levende økosystem som kan være en bidragsyter til hver enkelts arbeid. Vi ser etter kreative løsninger som fortsatt gir muligheter for å arrangere ting i ilag. 

Varig verdi

Innholdet skaper vi i fellesskap, og det kan være hva som helst. Musikk, meditasjon, kunst, matlaging, samtaler, kurs, bytte av klær, foredrag, underholdning - en kombinasjon av alle

For eksempel: Vetle er en kunstner som har lyst til å arrangere et malekurs for barn. Morten har et lokale til rådighet. Lokale musikere har også vist sin interesse i Pustuka, og til sammen har vi et spennende event for barn, hvor et bygg utsmykkes, kombinert med musikk og glede for de voksne. Kasper hjelper til med å organisere sammen med andre aktive medborgere. 

Noen stiller med ideer, andre med tid, noen med ressurser. Alle er velkommen. På denne måten kan din deltakelse bli en gave for noen andre. 

Det eneste som er bestemt på forhånd er at vi prioriterer det som er av varig verdi, og en forpliktelse til å gjøre Pustuka til starten på en lengre reise mot mer samhold, tilhørighet og inkludering.

For virksomheter og Aktive Medborgere som ønsker å ta del i dette, meld deg på her.

Beste hilsen:

  • Kasper Kristoffersen
  • Erik Ankre
  • Shilan Ghadan
  • Andreas Joki Arild

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse