Et spørsmål til Hareide og KrF

Hvorfor kunne ikke Kristelig Folkeparti være med de øvrige partier på et ennå tydeligere vedtak i Stortinget?

Det er i dag mange som undrer seg over at vedtaket i Stortinget denne uken om ambulanseflysaka. Det er rundt, og ikke så tydelig at det kan oppfattes som klar beskjed til helseministeren.

Rødt, SV, SP og AP har jobbet godt for å få opposisjonen med seg på et felles vedtak som kunne gi helseministeren klare direktiver om å få på plass en forsvarlig flyambulansetjeneste så fort som råd er. De var ikke fremmed for å annulere kontrakten å starte ny anbudsrunde.  Det er hva vi alle i nord ønsker aller mest.

Politikk er ikke logikk, det er greit.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre forklarte på folkemøte i Tromsø fredag kveld at de hadde jobbet mye for å greie å få et omforent vedtak som flertallet kunne slutte seg til. Hvis de ikke klarte det ville saka ende med flere mindretallsforslag som ikke ville forplikte helseministeren på noen måte. Jeg skjønner det. Men da er det min undring kommer til KrF .

Hvorfor kunne ikke Krf være med på et tydeligere vedtak?

Sakens innhold dreier seg om liv å død for befolkningen i en hel landsdel. Det haster å få på plass luftambulansetjeneste. Snart er det sommer og høsten med dens lunefulle stormer nærmer seg. Denne saka kan ikke vente lenger!!!

Slik saka står nå ligger det tyngste ansvaret på KrF, foruten på helseministeren selv.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse