Annonse
Senterpartiet har vært det klart tydeligste partiet i kampen om å bevare Andøya flystasjon og beholde 339 skv og hovedbasefunksjonene til forsvarets helikopterstruktur på Bardufoss. Det har vært tungt å oppleve for partiets motstandere, skrive Tor Nymo. Her lander forsvarssjefen ved Andøya flystasjon i november 2016. Foto: Forsvaret

Et svært avgjørende veivalg!

For oss må vitsen med valget være å mobilisere mot de kreftene som nå - klart og synlig - river ned det generasjoner før oss har kjempet for.

Vi ser stadig tydeligere hva den blå-blå regjeringens politikk medfører. Det er en politikk preget av mer privatisering, konkuranseutsetting, skattelettelser, sentralisering,”robusthet”- og bruk av globalisering og EØS-styre som drahjelp her hjemme.

Nå ser vi hva denne politikken fremmer: Økte forskjeller, økt utrygghet, økt følelse av avmakt, ekspertstyre, et stadig voksende byråkrati og sentralisering. Dette, kombinert med økt folkelig frustrasjon og protester, resultere i mer eller mindre desperate drømmer om forandring og ny kurs. For oss må vitsen med valget være å mobilisere mot de kreftene som nå - klart og synlig - river ned det generasjoner før oss har kjempet for.

Svært mange velgere har i valgkampen gitt Senterpartiet støtte for sitt verdisyn og sterke motstand mot regjeringens sentraliserings-og reformiver. Dette, i tillegg til at Senterpartiet har vært det klart tydeligste partiet i kampen om å bevare Andøya flystasjon og beholde 339 skv og hovedbasefunksjonene til forsvarets helikopterstruktur på Bardufoss, har vært tungt å oppleve for Senterpartiets politiske motstandere.

De har nærmest parkert, i perioder, sin egen politikk og gått til et massivt angrep på Sp. Og brukt uttrykk som ”de reaksjonære”, ”reformmotstanderne” og ”populistene” som vil ”tilbake til fortiden”! Dette sies altså av Høyre, Frp og Venstre. At de støttes av Aftenposten, VG og NHO er ikke egnet til å forbause noen.

Jeg tror at svært mange velgere gjenopplever historien fra EU-kampen i 1994. Vi husker at etter hvert som EU-motstanden vokste og oppslutningen om Senterpartiet ble større og større så ble alle simple grep for å dra Sp ned i dritten tatt i bruk. Tegninger av Sp-folk med nisselue langt nedover ørene var dagligdags kost. Og hvem sto i spissen/frontet disse angrepene? Jo, nettopp de samme som i dag angriper Senterpartiet og beskylder oss for å være bakstreversk, nemlig makteliten i hovedstaden representert ved alle riksavisene, partiledelsen i Høyre og Arbeiderpartiet, samt NHO selvfølgelig.

Nå skal det sies at det er svært mange som skal ha æren for at Norge sa nei til EU den gangen. Ikke minst den nord-norske befolkningen og redaktøren i Nordlys, Ivan Kristoffersen.

Jeg tillater meg likevel tilslutt å gi uttrykk for at jeg er stolt over Senterpartiets, og ikke minst Anne Enger Lahnsteins heroiske innsats i kampen mot norsk medlemskap i EU. Ikke minst når vi i ettertid ser at nesten ingen av maktelitens skremsler, om hvor galt det kom til å gå hvis Norge ikke ble medlem av unionen har slått til!

Jeg håper at velgerne også ved denne korsvei, i valget om noen dager, vil være med å gjøre Senterpartiet sterkt for at vi på en god måte skal kunne ivareta nord-norges interesser, ikke minst når det gjelder forsvars - og distriktspolitikk. Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse