Annonse

Et tredje semester

Det er mye penger å spare på å kutte ned på studietiden, og mye penger å tjene på å få studentene fortere ut i arbeid.

Fremskrittspartiets Ungdom vil innføre et frivillig tredje semester på høyskoler og universiteter i Norge.

Fremskrittspartiets Ungdom vil innføre et frivillig tredje semester på høyskoler og universiteter i Norge. I dag har alle studenter to måneder skolefritt om sommeren. Fremskrittspartiets Ungdom mener at det er fornuftig å innføre et frivillig tredje semester i disse månedene.

På denne måten kan studenter ved høyskoler og universitet fullføre studiene sine raskere. En slik ordning vil være positivt for både studentene og samfunnet. Dette vil belønne de flinke studentene som jobber hardt. De vil bli ferdig med studiene sine raskere, og de vil dermed komme raskere ut i arbeidslivet. Og i og med at kortere studietid betyr mindre i studielån vil dette være motiverende for studentene.

Det vil også gi store samfunnsøkonomiske gevinster i og med at studietiden vil bli kortet ned, og at studentene vil komme raskere ut i arbeidslivet. Arbeidskraft er en veldig viktig inntektskilde for den norske stat, og gjennom velferdsstaten er studentene en stor kostnad. Hver student koster i gjennomsnitt 200.000 i året. Det er altså mye penger å spare på å kutte ned på studietiden, og mye penger å tjene på å få studentene fortere ut i arbeid. 

I Danmark har flere partier og studentorganisasjonen tatt til orde for en slik ordning. Og flere høyskoler i Norge har i dag en tresemesterordning for førsteåret innen bachelor i ingeniørfag. Fremskrittspartiets Ungdom ser de positive sidene ved et tredje semester, og vi håper at regjeringen også er enige med oss.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse