Annonse
SJOKK-VEDTAK: Miljø-, klima- og samferdselsutvalget i Tromsø vil ikke ha forlengelse av rullebanen. Foto: Yngve Olsen/Nordlys

Et vanvittig vedtak

Få dager etter at Avinor har besluttet å bygge ny terminal ved Tromsø Lufthavn, slår Tromsøs egne politikere beina under det som ville vært et naturlig neste steg, forlengelse av rullebanen sørover.

I sitt siste møte i Miljø-, klima- og samferdselsutvalget, var oppdraget å komme med innspill til revisjon av Nasjonal transportplan (NTP). Der snudde flertallet av politikerne opp ned på administrasjonens innstilling. Politikerne ønsker å stanse planene om en forlengelse av rullebanen som i dag ligger inne i Avinors masterplaner. Tanken har vært at masser fra en framtidig ny tunnell under Tverrforbindelsen skal kunne brukes til å fylle ut i sjøen.

Da vi hørte at et politisk utvalg i Tromsø har sagt nei til forlengelse av rullebanen, trodde vi først det var en spøk. Men det viser seg dessverre å stemme, og i et intervju med Nordlys sier komiteleder Barbara Vögele fra MdG at hun ikke vil at «Tromsø skal kunne ta ned større eller flere fly enn i dag».

Dette var et felles forslag fra SV, Senterpartiet, MdG og Ap sine representanter i komiteen. Rødt, Venstre, Høyre og By og Landlista stemte mot.

Vi er forundret over at Senterpartiet og Arbeiderpartiet har gitt etter for en direkte veksthemmende logikk. Det gir grunn til å spørre om varaordfører Marlene Bråten (Sp) eller ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) overhodet snakker med sine partifeller før de sender dem på møter for å gjøre viktige beslutninger.

Fra Ap er dette sannelig helt nye toner. Er det forankret i partiet? Er partiets medlem i det kommunale flyplassutvalget forespurt? Det må være flaut og pinlig for ordfører Gunnar Wilhelmsen, som selv har bakgrunn fra næringslivet, at han har så liten kontroll over eget parti.

Vi håper i likhet med NHO at dette er et arbeidsuhell.  For vedtaket vil, dersom det skulle bli stående også etter kommunestyrets behandling neste uke, være til stor skade for utviklingen av Tromsø, og hele Nord-Norge. Det er de i reiselivet som jobber for å skape lønnsomme arbeidsplasser, som har mest grunn til å være mest sjokkerte. 

Om dette skulle bli stadfestet av kommunestyret, er det bare å konstatere at selvskadingen i Tromsø-politikken har nådd nye høyder. 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse