Annonse

Etikk og moral på lavmål fra Jonas Gahr Støre

Sylvi Listhaug nevnte ikke Utøya-tragedien i sin Facebook-melding, og sammenfallet i tid med filmen om Utøya er selvsagt en tilfeldighet som Jonas Gahr Støre misbruker til å score politiske poeng på bekostning av ofrene på Utøya.

Jeg lar meg forbause over de reaksjoner som er kommet fra sentrum og venstresiden av det politiske kartet i Norge når det gjelder Listhaug-saken. Det ser for meg ut til at saken er blåst opp fra en sak om å frata «fremmedkrigere» deres norske pass, til å bli en sak som den politiske venstresiden benytter til å prøve å bli kvitt politikeren Sylvi Listhaug. Det er jo ingen hemmelighet at FrPs politikk om innvandring og asylsøkere, som Sylvi Listhaug har vært en svært dyktig utøver av, er vanskelig å godta for venstresiden

Opprinnelig handler denne saken om et forslag fra regjeringen om å frata norske statsborgere med statsborgerskap og pass også i et annet land, deres norske pass dersom de reiser ut som «fremmedkrigere» og potensielle terrorister. Som kjent er det ulovlig å rekruttere «fremmedkrigere» i Norge, og det er ulovlig for norske statsborgere å delta i krigshandlinger for andre land / regimer. Dette gjelder selvsagt både for etnisk norske personer, og norske personer med innvandrer-bakgrunn. Ved å bryte forbudet mot å delta i krigshandlinger for andre land / regimer har en «fremmedkriger» brutt norsk lov, i praksis tatt utflytting til det land / regime som vedkommende kriger for, og vedkommende bør da naturligvis miste sitt norske statsborgerskap og sitt norsk pass. Dette gjelder personer som også har pass i annet land.

Det virker helt urimelig at en «fremmedkriger» skal få prøve en beslutning om inndragning av passet for en norsk domstol når vedkommende har brutt det grunnleggende forbudet mot å opptre som «fremmedkriger». I verdens kamp mot terror og terrorister må Norge, i likhet med andre europeiske land, føre en fast og streng linje mot slike elementer. Når AP og venstresiden i stedet vil føre en myk linje viser dette at disse partiene har liten forståelse for terrorfaren i verden og i Norge. Som Sylvi Listhaug så treffende postet på Facebook, så virker AP å være mer opptatt av terroristenes rettigheter enn av Norges sikkerhet. Man skulle jo tro at AP hadde lært noe etter tragedien på Utøya. Til sammenligning har andre europeiske land besluttet å frata sine «fremmedkrigere» passene.

At Sylvi Listhaugs utsagn på Facebook falt AP og Jonas Gahr Støre tungt for brystet er selvsagt fullt forståelig, for Støre så selvsagt straks hvilket poeng Sylvi Listhaug hadde, og hvilken tabbe det var av AP å si NEI til regjeringens forslag. Men fra denne erkjennelsen til deretter å sette denne saken i sammenheng med Utøya-tragedien virker å være total skivebom. Sylvi Listhaug nevnte ikke Utøya-tragedien i sin Facebook-melding, og sammenfallet i tid med filmen om Utøya er selvsagt en tilfeldighet som Jonas Gahr Støre misbruker til å score politiske poeng på bekostning av ofrene på Utøya. Dette er etikk og moral på lavmål fra Jonas Gahr Støre, og viser at han sannsynligvis ville trukket «Utøya-kortet» uansett tidspunkt for Listhaug-saken.

At Rødt nå benytter denne saken til å fremme mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug er et taktisk politisk spill, og et forsøk på å få Sylvi Listhaug ut av det politiske spillet. Realiteten er at partiene på midten og venstresiden har erfart at Sylvi Listhaug er en svært dyktig politiker og en stemmesanker for FrP, og prøver nå å bli kvitt henne. Hva har Sylvi Listhaug gjort eller sagt som kan resultere i et mistillits-forslag, annet enn helt riktig å fastslå at AP ved å si NEI til regjeringens forslag verner mer om «fremmedkrigerne» enn om Norges sikkerhet?

Nå er også SVs Inga Marte Thorkildsen kommet «på banen» og uttaler via Facebook at de som støtter Sylvi Listhaug er rasister. Er det mulig å finne et bedre eksempel på nett-troll enn dette? Det finnes ikke antydning til rasisme i denne saken, og jeg skal ha med frabedt å bli kalt rasist av Thorkildsen! Dette er offentlig ærekrenkelse av alle oss som støtter Sylvi Listhaug, fra en tidligere statsråd og nå medlem av byrådet i Oslo. Det bør vurderes å anmelde henne for den rasist-uttalelsen hun kom med.

Så er det et ordtak som sier at «ikke så galt at det ikke er godt for noe», og vi ser at FrP har stor fremgang på en helt fersk meningsmåling lørdag 17. mars, etter at mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug ble fremmet. Folkets mening er klar tale i denne saken.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse