Da jeg hørte at Senjatrollet – med så mye arbeid og drømmer som jeg la ned der – skal selges, så er det flott om de som kommer etter forstår at eventyret startet med en tinnsmie på Østlandet, skriver Torill Olafsdatter. På bildet til venstre er hun i arbeid i tinnsmia i yngre år. Foto: Privat

Eventyret startet med ei tinnsmie på Østlandet

Sitter her og tenker over livet og ser rett over til det som en gang var mitt barndomshjem.

I dag den 8. august 2018 er jeg blitt 72 år, så fort årene går, kanskje fordi mye har skjedd i mitt liv. Nå er jeg tilbake her hvor alt startet.

14 år gammel traff jeg han som ble min mann. Han var sjømann og flyttet inn hos min familie. Etter hvert arvet jeg mitt barndomshjem, giftet meg da jeg var 18 år, to flotte gutter da jeg var 20 år.

Jeg jobbet som tannlegeassistent, men arvet en tinnsmie med stor kundekrets, fikk opplæring av min onkel og så startet en ny epoke.

Det var et flott levebrød i alle år. Etter mye tanker ble det til at jeg solgte mitt bardomshjem og fulgte med min eksmann til hans hjemplass, Gryllefjord.Det ble  en fin tid,  og jeg ble kjent med mange flotte mennesker som jeg bærer med meg i hjertet for alltid.

Men desverre, etter ca ett år gikk det et snøras i Gryllefjord. Da ble det til at vi måtte flytte til et nytt sted og skape et nytt hjem. Det ble Finnsæter.

Da startet en slitsom tid, først med å bygge opp et hjem. Så kom Hulderheimen og til sist det kjente Senjatrollet. Der la jeg sjela mi og drev tinnsmia som bar det økonomisk de første åra. 

Så ble det brudd med min eks. Jeg måtte bort og flyttet tilbake til Østlandet igjen, hvor guttene også bor.

Ville bare sette noen ord på hvordan livet mitt har blitt, livet er bra nå. Men da jeg hørte at Senjatrollet – med så mye arbeid og drømmer som jeg la ned der – skal selges, så er det flott om de som kommer etter forstår at eventyret startet med en tinnsmie på Østlandet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse