Annonse
KREVER HANDLING: Både ungene og foreldrene deres opplever veien som svært utrygg. Nå krever de handling fra kommunens side. Foto: Marius Medby

Farlig skolevei i Tromsdalen

Med den store økningen i antall turister vi opplever nå, ikke minst vinterstid, burde kommunen ha gjort noe med framkommeligheten og trafikksikkerheten i gata for lenge siden.

På denne veien, som på det smaleste bare er fire og en halv meter bred, kjører det biler, rutebusser og turistbusser i stim hele dagen. Men Anton Jacobsens vei i Tromsdalen er også skolevei for mange barn. Både ungene og foreldrene deres opplever veien som svært utrygg. Nå krever de handling fra kommunens side.

De ber om fortau, noe innbyggerne i området ble lovet så langt tilbake som i 1980. Men her, som så mange andre steder i Tromsø, har ingen ting skjedd for å tilgodese myke trafikanter. Også i Anton Jacobsens vei må smårollingene gå langt ut i grøftekanten, når to biler eller busser møtes. Barn, stor trafikk og manglende fortau eller gangsti, er en dårlig og farlig kombinasjon.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse