Annonse
KREVER HANDLING: Både ungene og foreldrene deres opplever veien som svært utrygg. Nå krever de handling fra kommunens side. Foto: Marius Medby

Farlig skolevei i Tromsdalen

Med den store økningen i antall turister vi opplever nå, ikke minst vinterstid, burde kommunen ha gjort noe med framkommeligheten og trafikksikkerheten i gata for lenge siden.

På denne veien, som på det smaleste bare er fire og en halv meter bred, kjører det biler, rutebusser og turistbusser i stim hele dagen. Men Anton Jacobsens vei i Tromsdalen er også skolevei for mange barn. Både ungene og foreldrene deres opplever veien som svært utrygg. Nå krever de handling fra kommunens side.

De ber om fortau, noe innbyggerne i området ble lovet så langt tilbake som i 1980. Men her, som så mange andre steder i Tromsø, har ingen ting skjedd for å tilgodese myke trafikanter. Også i Anton Jacobsens vei må smårollingene gå langt ut i grøftekanten, når to biler eller busser møtes. Barn, stor trafikk og manglende fortau eller gangsti, er en dårlig og farlig kombinasjon.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse