Annonse
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: NTB Scanpix

Farvel Erna, på gjensyn Høyre

Det brøles sikkerhetspolitiske varsku fra alle kanter, men du virker uinteressert...

I dag overtok Arbeiderpartiet posisjonen som landets forsvarsparti, og de fikk posisjonen på billigsalg. Hva er dette for politisk håndverk? 

På kommende valg stemmer jeg etter sikkerhetspolitikk, og for første gang på 34 år blir jeg å stemme for annet enn Høyre. Det synes jeg er rystende og trist, for jeg føler at Høyre fortsatt er det partiet der forsvarssaken er best forankret som verdi i medlemsmassen. Men hva nytter det når partidemokratiet er redusert til et partidiktatur, der et flertall av fylkeslagene på siste landsmøte hadde med seg resolusjoner til støtte for Forsvaret, men som ble overprøvd av deg Erna - og partiledelsen.

Langtidsplanen for Forsvaret har vært en trist forestilling. Jeg synes oppriktig synd på Forsvarsministeren som gjorde et ærlig og redelig forsøk på å innfri Høyres forsvarsløfte, men finansieringen forsvant med flyktningekrisen og du Erna - har ikke ryggrad til å gjøre de nødvendige nasjonale prioriteringene.

Det brøles sikkerhetspolitiske varsku fra alle kanter, men du virker uinteressert, og det eneste jeg klarer å tolke av dine handlinger er at du har trådkorset på velferdsløsninger som du håper gir deg bedre politisk uttelling på neste stortingsvalg.

Det er et paradoks at der vi som er vernepliktige i forsvaret er villige til å sette vårt liv på spill for landets sikkerhet, synes det som om du Erna, er villig til å sette landets sikkerhet på spill for å sikre deg det neste valget.

Jeg konstaterer at jeg er partiløs, men jeg kommer kanskje tilbake som høyrevelger når du har forlatt skuta. Din egenrådighet og stahet er blitt et problem for Høyre, partidemokratiet og folkestyret, og for meg er du blitt et hinder mellom meg og partiet. Du er i utakt med folket og dine egne velgere, der det er et flertall for å gi Forsvaret det de trenger for å etablere et minimumsforsvar. Dette partiet trenger en statsmann til leder som kan løfte blikket og ta nasjonalt ansvar. Det ble en bitter avslutning på en lang reise. 

På gjensyn Høyre. Og til deg Erna, - vi får håpe for folket, for Norge og for deg selv, - at ikke ditt ettermæle blir som Nygaardsvold.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse