Annonse

Feil av Skjalg Fjellheim

I en kommentarartikkel i Nordnorsk debatt 26. september, som i hovedsak dreide seg om kulturminister Trine Skei Grande, skrev Nordlys politisk redaktør Skalg Fjellheim også følgende:

«Hva er det egentlig som skjer i Oslo for tiden? Vi nordlendinger husker at det ikke er mange dager siden en økonom i Civita sendte ut et stygt gufs fra fortiden. Han skrev at dersom det skal bygges ut jernbane i nord, så må befolkningen i landsdelen betale for den selv.»

Økonomen det vises til er meg, og jeg har aldri skrevet det Fjellheim påstår. Ved å vrenge på en kronikk jeg skrev i Dagens Næringsliv om en forlengelse av Nord-Norgebanen til Tromsø, påstod Nationen og Bergensavisen at jeg mente en eventuell forlengelse burde betales av de som bor i Nord-Norge. Det har jeg tilbakevist i Bergensavisen, i Nationen og i en debatt i NRKs Dagsnytt 18. Likevel terper Skjalg Fjellheim videre på påstanden. Det jeg skrev i Dagens Næringsliv er at Nord-Norgebanen ikke bør forlenges, fordi kostnadene er svært høye og nytten svært liten. En vil få langt mer igjen for pengen ved å satse videre på Ofotbanen og et bedre veinett.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse