Annonse
VIL FORLATE AKSJONISTENE: Torfinn Reginiussen, her sammen med ordfører Monica Nielsen, forventer at Finnmark Ap opptrer i tråd med grunnleggende demokratiske prinsipper. - Det er på tide å forlate aksjonistene, skriver han. Foto: Erlend Hykkerud

"Det er på tide å forlate aksjonistene"

Finnmark Ap står ved et veiskille!

Gå til sak mot staten eller ikke?

Motstanden mot regionreformen i Finnmark Fylkesting har vært tuftet på en mangelfull forståelse av hvordan et demokratisk folkevalgt organ skal opptre.

Finnmark Fylkesting, i hovedsak Finnmark Ap, har kjempet mot et lovlig  vedtak som nå er gjentatt for tredje gang i Stortinget.

Det er derfor på tide å forlate aksjonistene, og gjøre den jobben som forventes av folkevalgte representanter.

Et parti som i årtier har vernet om, og bygget det norske samfunnet på flertallsvedtak, skal nå gå til rettssak mot staten i kampen mot et vedtak på vårt øverste demokratiske nivå.

Det er derfor en forventning om at Finnmark Ap instruerer sine representanter i fylkestinget om å opptre i tråd med grunnleggende demokratiske prinsipper i den videre behandlingen av regionreformen. Det viktigste er nå å ivareta Finnmarks interesser i det videre arbeidet med reformen.

Første skritt vil være å bidra til at det oppnevnes en fellesnemd som kan ta arbeidet videre!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse