Annonse
BLI INKLUDERT: Folket ber ikke om uvennskap. Folket har kun bedt om å få fremføre sine egne verdier gjennom nærhetsplattformer som fylkestinget er. Folket ber altså om å bli inkludert – ikke ekskludert, skriver Nicolaisen. Bildet er fra fylkestingsmøtet i mars 2018. Foto: Finnmark fylkeskommune / Maria Borch Mietinen

Fjellheim og røkla

I artikkelen «Tromsø har ikke råd til å sitte stille», signert Skjalg Fjellheim – er budskapet tydelig. Løft Tromsø – og drit i Røkla.

Redaktøren evner ikke å ta inn over seg at folket har gitt sitt syn på saken i to omganger.

Hvor langt kan redaktøren i landsdeleavisen bevege seg over i rent politisk virke. Det er ikke tvilsomt at mediene spiller en viktig rolle med hensyn til opplysningsvirksomhet, men hva skjer når betalt presse tar saks-part.

Særlig interessant blir det når underliggende trusler i form av «alle er seg selv nærmest» kan danne grunnlaget for medienes vinkling.

Redaktøren evner ikke å ta inn over seg at folket har gitt sitt syn på saken i to omganger. Både folkeavstemmingen og innvalg til nytt fylkesstyre viser folkets tydelige verdisvar. Fjellheim kan dermed sitte å skrive sutreposter i det vide og det bredde, ta saksparti så lenge han bare vil og legge ut trusseleretorikk til kråka blir hvit. Det nytter ikke – det er folkestyret som tar tilbake sin suverenitet.

Troms og Finnmark skal tilbake som to selvstendige fylker. Tromsø skal forbli fylkenes viktigste by og skal løftes gjennom regionalt fremtidsrettet samarbeid.

Når ni av ti Finnmarkinger blir til nedlatende kommentarer som en liten gruppe aksjonister fra Øst Finnmark bør redaktøren ta på seg pen skjorten og komme med en unnskyldning. Ikke for krenkelsen – men for nedlatende holdning.

Folket ber ikke om uvennskap. Folket har kun bedt om å få fremføre sine egne verdier gjennom nærhetsplattformer som fylkestinget er. Folket ber altså om å bli inkludert – ikke ekskludert. Det er forskjeller som børt løftes opp og vises fram som positivt engasjement og dra kultur. Det viser meg stolthet for både fylkene og landsdelen som i seg selv er innovativ.

Denne artikkelen ert tydelig bevis på en ovenfra og ned holdning som i alle fall viser Nordlys sitt sanne ansikt. Løft Tromsø – og i drit i Røkla.

For ordens skyld gjør jeg oppmerskom på at jeg er bosatt i Vest Finnmark - om nå redaktøren vet forskjellen. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse