Annonse
Når skal vi sjå at også andre enn VG evner å beklage sine overtramp mot Giske? spør Oddmund Enoksen. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

Fleire enn VG må beklage overfor Trond Giske

VGs redaktør har lagt seg flat og beklaga. Også overfor Trond Giske. Det er lovlig seint. Men likevel positivt.

Men VG er ikke aleine om å ha hengt ut Trond Giske urettmessig. På leder- og kommentarplass har faktisk andre aviser gått lenger i sverting av Giske enn VG. Dagbladet og Dagsavisen har vært i en klasse for seg. Med sine kommentatorer Marie Simonsen og Hege Ulstein i spissen. Men fra disse er det ingen tegn til beklagelser. For dem er det opplest og vedtatt at Giske er en kødd. Punktum.

Simonsen og Ulstein har i ettertid prøvd å skape inntrykk av at VGs oppslag og videoen knapt har hatt noen betydning. Og at det de skreiv da saka eksploderte står fjellstøtt sjøl om det nå er avslørt at heile historia i VG er konstruert.

Marie Simonsen

«Trond Giskes dansing sist helg skadet andre. Ikke bare ham selv. Det er fascinerende å være vitne til en så selvdestruktiv oppførsel, men det er viktig å huske at også andre blir skadet i kjølvannet av virvelvinden av spinn og strategi.» Slik kommenterte Marie Simonsen saka i Dagbladet 22. februar.

Og hun ga seg ikke med det, men fortsatte slik:

«Mens hans våpendragere i hjemfylket forberedte seg på å gå i krigen for å sikre ham makt og posisjoner, var han ute på dansegulvet, og ga næring til motstanden. Å støtte et comeback så snart etter at Giske måtte gå av på grunn av at han hadde brutt partiets regler om sextrakassering, var ikke uten risiko og kostnad. Motstanden var sterk. Den handlet nettopp om at Giske verken har gitt en ektefølt beklagelse, eller synes å ha endret atferd. Videoen fra Bar Vulcan styrket dette inntrykket.»

Før hun ender opp med å dra en «fiks» parallell:

«Det er som en Petter Northug har forberedt seg til et mesterskap og så plutselig krasjer han i fylla. Alle rundt ham fortviler, men det er slik han er. Han kan ikke hjelpe for det.»

Hege Ulstein

Dagsavisens Hege Ulstein var i sin kommentar etter VGs oppslag opptatt av Trond Giskes «strategiske klo». Ei klo som angivelig alltid hadde vist seg når det kom anklager mot ham.

«Trond Giskes strategiske klo er der når han angriper VG for å publisere en sak som viser hele Norge at han ikke eier vurderingsevne.»

Ulstein legger heller ikke fingrene imellom når hun gjør et stort poeng ut av «videoen der Giske henger over en ung kvinne på et dansegolv på Vulkan i Oslo»

«Saka» som ifølge Ulstein viser heile Norge at Giske ikke eier vurderingsevne, har VG nå sjøl erkjent var et falsum.

Men Ulstein later som om ingenting er forandra. For nå har hun fått det for seg at en politiker ikke må oppsøke andre utesteder enn de Erna Solberg måtte finne det naturlig å oppsøke. Som om det foreligger en godkjent oversikt over slike steder ved SMK (Statsministerens kontor).

Når skal vi se at også andre enn VG evner å beklage sine overtramp mot Giske?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse