Annonse
-Vi skal tråkke så mange skiløyper i Tromsø kommune som vi aldri har tråkket før, sier friluftsrådgiver Henrik Romsås. Foto: Nordlys

Flott initiativ fra kommunen

Initiativet og jobben med å lage skiløyper slik vi aldri har sett det før, er god, norsk dugnadsånd.

Det kan bli ei trivelig hjemmepåske for de som bor i Tromsø. Det sørger Tromsø kommune og en dugnadsgjeng fra skilagene ute i distriktene for. Dersom værgudene er i godlune, kan kommunens innbyggere, store som små, glede seg over et nett av skiløyper som de aldri har sett maken til.   

-Vi skal tråkke så mange skiløyper som vi aldri har tråkket før, sier friluftsrådgiver Henrik Romsås. Ved hjelp av Bydrift og de frivillige fra skilagene, blir det løyper på kryss og tvers både på øya, fastlandet og på Kvaløya.

Slik skal de som vil ut på ski slippe å gå i stim, og være i stand til å holde anbefalt avstand til andre. Og på denne måten blir det enklere å finne en egen plett hvor man kan slå seg ned, grille pølser og hygge seg.

Pandemien vi står overfor gir oss mange utfordringer, og ikke bare av helsemessig karakter. Det er mange foreldre som har travle dager, jobbing fra hjemmekontor kan ha sine sider, når skolene er stengt og man samtidig må fungere som hjelpelærer. Når det i tillegg er slutt på organiserte fritidsaktiviteter, er det lett å bli rammet av brakkesyke. Da blir turer ut i skog og mark spesielt verdifulle.

Tromsø kommune har gjort en god jobb med tilrettelegging i denne krisetiden. Blant annet har informasjonsflyten vært upåklagelig. Å holde jevnlige oppdateringer på situasjonen er svært viktig, slik at ikke rykter og desinformasjon får fritt spillerom.

Påsken i år blir spesiell. For mange blir 2020 året da hytteturen, eller ferieturen til andre steder i verden, måtte kanselleres. Da er det desto viktigere med tilrettelegging for hjemlige aktiviteter, og muligheter til å komme seg ut av sofakroken.

Initiativet og jobben med å lage skiløyper slik vi aldri har sett det før, er god, norsk dugnadsånd. Vi tror det er mange som denne påsken kommer til å rette en stor takk til kommunen og dugnadsgjengen, som bokstavelig talt tråkker til når det gjelder.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse