Annonse
Folkebevegelsen ruller videre, og våre målsetninger er krystallklare. Om to år kan vi være med å kaste Siv Jensen og Erna Solberg ut av regjeringskontorene, og om fire år kan vi danne et sosialistisk styre i Målselv! skriver Rødt-politiker Mats Ivan Larsen i Målselv kommunestyre.

Folkebevegelsen Rødt er inne i kommunestyret!

Det sosiale maktspillet som dessverre er en del av politikken er kvalmende, og jeg er sikker på at vi kommer til å være et annerledes parti.

I Målselv har Senterpartiet valgt å inngå et samarbeid med Høyre de neste fire årene, istedenfor å satse på Rødt og SV. Et blågrønt borgerlig styre er ikke gode nyheter for kommunen vår, og jeg forstår at mange velgere er skuffa og sinte. Høyrepolitikk betyr mer sentralisering, tvangssammenslåinger av kommuner og fylker, økte forskjeller, skatteletter til de rikeste og nedskjæringer i velferden. Det var ikke dette de stemte på, alle protestvelgerne som først og fremst stemte mot regjeringens distriktspolitikk.

Vi er selvfølgelig også skuffa. Hadde Rødt kommet i posisjon så hadde vi fått gjennomslag for mange viktige saker, slik som gjeninnføring av jordmorfølgetjenesten, stopp i privatisering, tøff miljøsatsing og reduserte priser for barnehage/SFO. På den andre sida var jo dette en vinn-vinn-situasjon for Rødt. Vi hadde ingenting å tape på å forhandle med Sp/SV. Nå er vi i opposisjon og det er på mange måter en veldig fin situasjon for oss. Vi er nye, og vi bygger en bevegelse som skal føre til skikkelige endringer i samfunnet. Nå står vi mye friere til å gjøre det vi vil i kommunestyret. Og jeg tror at dette kan vise seg å være bra for oss på lang sikt. Folkebevegelsen ruller videre, og våre målsetninger er krystallklare. Om to år kan vi være med å kaste Siv Jensen og Erna Solberg ut av regjeringskontorene, og om fire år kan vi danne et sosialistisk styre i Målselv!

Denne uka møter jeg for første gang i kommunestyret, og jeg er veldig spent. Jeg er ikke i tvil om at Rødt Målselv har det som trengs for å gjøre en god jobb. Vi har et fantastisk lokallag som støtter opp og bidrar med å gjøre det arbeidet som trengs, og som skal ta avgjørelser som er til det beste for kommunen. I kommunestyret kommer vi til å være en tydelig stemme på venstresida. Vi kan sette miljø på dagsorden: Kreve at kommunen erklærer klimakrise, verne det biologiske mangfoldet, kreve at også forsvaret, institusjoner og bedrifter i kommunen må kildesortere avfallet og være miljøvennlig. Vi kan stå på for å minske forskjellene. Tale saken til de sårbare og de som trenger det mest. Vi kan kreve at ordføreren, varaordføreren og rådmannen kutter i sin egen lønn før de kutter i viktige velferdstjenester eller gjør livet verre for de som har minst. Vi kan kreve stopp i unødige utgifter til konsulenter og kostbare prestisjeprosjekter inntil alle de viktige offentlige institusjonene kan drives skikkelig, med nok personale og anstendige lønns- og arbeidsvilkår.

Folkene i Rødt Målselv er trivelige og konstruktive mennesker, men vi er også kritiske og varsler når det trengs å varsles. For oss er det viktig at folket i kommunen støtter opp om det demokratiske fellesskapet, og er ærlige og redelige med hverandre. Det sosiale maktspillet som dessverre er en del av politikken er kvalmende, og jeg er sikker på at vi kommer til å være et annerledes parti. For meg er ikke dette et spill. Det handler om virkelige mennesker som knapt får endene til å møtes mens vi ser de rikeste får skattekutt og bonuser - klasseskiller som er økende i Norge er jo ekstra jævlig, for her skal jo liksom alle ha det så bra. De som faller utenfor blir så synlige her, men allikevel er det usynlig for samfunnet og de som bestemmer. Det handler om selskaper og politikere som fucker opp miljøet for kortsiktig profitt, så de unge må vokse opp i en utrygg verden. Vi kan gjøre en forskjell!

Vår revolusjon får ikke næring fra hatet mot kapitalistene, men av troen på folket og de fantastiske mulighetene vi har til å skape et bedre samfunn gjennom samarbeid og deling av godene. Det viktigste for Rødt er å konsentrere oss om oss sjøl og få gjennomført positiv politikk for Målselv. Vi vil jobbe for endring både innenfor og utenfor det politiske systemet. Vi må ha kontakt med folket - med grasrota - for de virkelige endringer starter nedenfra og opp, ikke fra maktapparatet og ned. Kampen for arbeideres rettigheter, svarte folks rettigheter, kvinners og homofiles rettigheter - alle disse progressive endringer har vist dette.

Det blåser en venstrevind i verden nå. Ungdommer og gule vester demonstrerer i gatene. For miljø. For rettferdighet. Rødt Målselv er en del av denne bevegelsen. Vi glemmer ikke hvem vi er bare fordi vi får litt innflytelse blant samfunnseliten i kommunestyret. Vi er ekte mennesker, med gode og ekte prinsipper om en bedre verden! The struggle continues.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse