Annonse
TRANGT OM PLASSEN: En syklist mandag morgen på Dramsvegen i Tromsø. Rute 20-bussen kommer tett på. Foto: Torgrim Rath Olsen

Jeg forbanner Bydrift og den elendige ideen om å sykle. Hvorfor er det ikke brøytet?

Det er full vinter i Tromsø, men jeg tar sykkelen fatt. Av og til har jeg hjertet i halsen i mellom høye brøytekanter og svære busser som dundrer forbi. Men det er verdt det. Dette er en rapport fra vintersykkelbyen Tromsø.

Bilisten kjørte for øvrig bare videre uten å spørre hvordan det gikk.

Jeg er på vei opp Tromsøbrua på min sorte jernhest, den med ekstra dytt i pedalene (ja, man må fortsatt trø på en el-sykkel, det er ikke en moped).

Jeg konsentrerer meg under slalåmbrillene fra 1980-tallet jeg har fått av mamma, for denne fredagen er det mildvær i lufta. Den steinharde snøen gjennomgår en metamorfose og er blitt en uforutsigbar klumpete masse, som tar piggdekkene mine hit og dit. Jeg forbanner Bydrift og Tromsø kommune og den elendige ideen om å sykle denne dagen. Hvorfor er det ikke brøytet?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse