Annonse
FORFALLER: Kan vi legge alle ideologiske fiksfakserier til side - og få igang forhandlingene med Universitetet i Tromsø igjen? skriver Lars Echroll om Muségata 2. (Foto: Lars Echroll)

Forfallet kan ikke fortsette!

Gamle Tromsø Museum, Muségata 2, ble oppført til byens 100-årsjubileum i 1894. Det er en av våre ytterst få stasbygninger.

Tromsø Kunstforening, en av byens eldste organisasjoner - med opprinnelse så langt tilbake som 1877 - har hatt tilhold i bygningen siden 1981. Særlig de siste 20-30 år har aktiviteten i bygningen vært høy. Tromsø Kunstforening er blitt en aktør innen samtidskunsten som, foruten sin lokale og regionale betydning, også legges merke til utenfor Tromsø by . Det skal vi være stolt av.

De siste par år har det vært en diskusjon om bygningens fremtid, hvor muligheten for at Universitetet i Tromsø kunne overta har vært nevnt. Det har vært motstand mot denne løsningen fra det sittende regime i Tromsø. Man vil at en slik praktbygning skal være i kommunens eie. Forhandlingene med Universitetet er derfor stoppet opp.

Det er videre klart at kommunikasjonen med leietageren, Tromsø Kunstforening, ikke har vært som den burde være.

I det siste har flere gjort meg oppmerksom på det forfallet Muségata 2 er gjenstand for, og jeg har selv foretatt en befaring. Konklusjonen er at dette ikke kan fortsette.

Allerede før koronakrisen vet vi at det stod dårlig til med Tromsø kommunes økonomi. Det øker ikke akkurat muligheten for å få gjort noe med Muségata 2.

Kan vi legge alle ideologiske fiksfakserier til side - og få igang forhandlingene med Universitetet i Tromsø igjen? Forfallet kan nemlig ikke tillates å fortsette. Vi har simpelthen ikke råd til å miste hverken “gammelmuséet” eller Tromsø Kunstforening.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse