Annonse
Evenes og Andøya.

Forslag tell kors'n unngå å gå med ræva først inn i framtida…

Hvordan kunne vedtaket om å legge ned Andøya Flystasjon og flytte virksomheten der til Evenes egentlig komme i stand? Konsekvensanalyse? Fremtida?

Vær så snill stortingspolitikere; Unngå å fatte store tunge beslutninger som er så avgjørende negativ for vår forsvarsevne og som innebærer en hinsides sløsing med våre sparepenger uten at der er foretatt grundige konsekvensanalyser i forkant av avgjørelsene.

Lobbyister og folkevalgte bestemte seg, uten konsekvensanalyse. Uten omtanke å sløse med våre skattepenger. Å legge ned en operativ militær flybase til fordel for å bygge opp en ny. Å bygge opp en ny base med svære hangarer, som allerede finnes på Andøya. Bygge ut svære operasjonelle flater på Evenes som allerede finnes på Andøya. Bygge opp svær infrastruktur som allerede finnes på Andøya. Bygge opp svære områder for montering/demontering av våpenlast, som allerede finnes på Andøya.

Alt dette skal altså bygges opp på Evenes – og man vet ikke hvor man skal finne plass til alt! Uten å ødelegge RAMSAR-områder!

Lobbyister og folkevalgte har bestemt seg, uten konsekvensanalyse, å trosse klare meldinger fra det operative miljøet rundt MPA – som sier at Evenes ikke er egnet som base for MPA!

Vær så snill stortingspolitikere; Unngå å fatte store tunge beslutninger som er så avgjørende negativ for vår forsvarsevne og som innebærer en hinsides sløsing med våre sparepenger uten at der er foretatt grundige konsekvensanalyser i forkant av avgjørelsene. Vær ydmyk overfor at andre mennesker kanskje har svar, andre beregninger eller forslag til løsninger som kan vise seg å være bedre enn de dere først har kommet frem til. Kanskje hadde disse andre kloke hodene kunne ytret seg i en konsekvensanalyse?

Ofoten, Vesterålen og Lofoten. En stor region. Mye folk. Store utdanningsinstitusjoner. Enorme fiskeressurser i all fremtid hvis rett forvaltet. Høyteknologiske bedrifter. Uante utviklingsmuligheter og styrking av en region nå som digitaliseringa/robotiseringa er på full fart! Er det foretatt fremtidsstudier for denne regionen? Har noen politikere tenkt tanken at det kan være lurt å utvikle Evenes sivile flyplass til å bli Nord-Norges storflyplass? Å forlenge Nordlandsbanen til å bli Nord-Norge-banen? Der Evenes får en sentral rolle som knutepunkt for gods og folk? Et knutepunkt med armer ut til Lofoten, Vesterålen – og Tromsø? Et knutepunkt der folk fra «hele» Nord-Norge befordres med kollektiv transport inn til Evenes. Evenes – der både folk og fisk skal flys ut i verden? Evenes – innfallsporten til turister fra «hele» verden som vil oppleve Nord-Norge!

Evenes International Airport!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse