Annonse
Mener virkelig dere forsvarspolitiske talsmenn i nevnte partier at en sivil pilot kan erstatte en erfaren, trent, pilot fra Forsvaret som kjenner de særegne klimatiske og topografiske forholdene her i nord sånn uten videre? spør Jan Skogheim. Foto: Forsvaret

Forsvant anstendigheten sammen med vettet?

Kom ikke med økonomiske bortforklaringer nok en gang. De er nemlig idiotiske, så lenge dere prioriterer som dere gjør uten økonomiske og samfunnsmessige konsekvensanalyser.

Jeg snakker, nær sagt selvfølgelig, om forsvarsforliket som ble inngått 28.11.17 mellom regjeringspartiene, KrF, V og Ap. Den såkalte Landmaktsproposisjonen som de nevnte partiene ble enige om sier ingenting om hvordan dette skal finansieres. Det sier ingenting om antall helikoptre eller stridsvogner. Det sier heller ingenting om antall som skal være hvor. Bare at dette er en økning av forsvarsevnen. Nok et ”historisk løft” som det har vært mange av dette året. Det åpner til og med fortsatt for innleie av sivil kapasitet. Det såkalte Iverksettelsesbrevet som angår flytting av helikoptre fra Bardufoss til Rygge er heller ikke trukket tilbake. For å si det som det fremstår; Det er et kvasivedtak med null verdi!

  • Mener virkelig dere forsvarspolitiske talsmenn i nevnte partier at en sivil pilot kan erstatte en erfaren, trent, pilot fra Forsvaret som kjenner de særegne klimatiske og topografiske forholdene her i nord sånn uten videre?
  • Mener virkelig dere at en sivil pilot kan erstatte en erfaren, trent, pilot fra Forsvaret om en må evakuere sårede (medevac) i en krigssituasjon?
  • Mener virkelig dere at en sivil pilot kan erstatte en erfaren, trent, pilot fra Forsvaret om en må forflytte styrker raskt?
  • Mener virkelig dere at en sivil pilot kan erstatte en erfaren, trent, pilot fra Forsvaret om det skjer ulykker i fredstid?
  • Mener virkelig dere at våre soldater skal være selvforsynte?
  • Mener virkelig dere at våre soldater ikke skal kunne forflytte seg raskt i strid?
  • Mener dere forsvarspolitiske talsmenn at sivile skal kunne utføre denne jobben under ild og vanskelig forhold?
  • Og mener dere virkelig at politimesteren i Troms og overlegen ved Akuttmedisinsk klinikk ved UNN i Tromsø bare prater tull når de sier hvor viktig helikoptrene er for det sivile samfunn og vår trygghet? Mener dere virkelig dette? Da er min påstand at vettet må være borte!
  • Og; Mener virkelig dere forsvarspolitiske talsmenn i nevnte partier at det er anstendig å etterlate sårede til seg selv? Eller mener dere at de bare kan ”ha det så godt” siden de er så dumme at de er født norsk og har havnet i Forsvaret?
  • Og mener dere at vi i nord ikke trenger den tryggheten helikoptrene på Bardufoss representerer når ulykker skjer og ambulansehelikoptrene ikke kan fly?

Mener dere forsvarspolitiske talsmenn i H, FrP, V, og Ap virkelig dette? Da er min påstand at dere mangler anstendighet!

Jeg håper ingen av påstandene mine stemmer. Men da bør dere forsvarspolitiske talsmenn i nevnte partier forklare deres forsvarsansatte, sivile ansatte, soldater og resten av det norske folk hvordan dere tenker. For slik dere har lagt det opp er det total mangel på fornuft og moral som preger både LTP(Langtidsplanen) og LMU(Landmaktsutredningen)!

Og vær så snill; Kom ikke med økonomiske bortforklaringer nok en gang. De er nemlig idiotiske, så lenge dere prioriterer som dere gjør uten økonomiske og samfunnsmessige konsekvensanalyser. Eller som i det gamle uttrykket om pengesløsing; ”Han sparte en krone og kastet to.” Eller i dette tilfellet kanskje fem.

Og svar meg gjerne på følgende; Vi er Schengens og NATOs ytterpunkt her i nord. Det er vi som først får føle det om deres imaginære (innbilte) fiende Russland kommer på besøk i annet enn fredelig hensikt. Det er her ”seigheten” må være slik at de andre Nato-landene kan komme dere i sør til unnsetning før russerne kommer dit. Teller ikke det om annet?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse