Annonse
Bodø/Glimts trener Jan Halvor Halvorsen takker Tromsø ILs trener Steinar Nilsen for kampen. Bodø/Glimt vant 3-1 over Tromsø IL i en treningskamp i mars. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Fortjener de tilliten?

Glimt- og TIL-trener i udiskutabel posisjon?

Én sak er å tape bortekamper, men verre å tape mer og oftere på hjemmebane.

Aalesund-trener Harald Aabrekk måtte nylig forlate stillingen pga. dårlige prestasjoner og resultater av laget, antar man. Aabrekk har da heller ikke fått den store omtalen siden «stuntet» på Aspmyra for 20 år tilbake, da han som Tromsø-trener kom i clinch med Bodø/Glimts fysioterapeut Truls Klausen, og la seg paddeflat – ikke som beklagelse, men snarere motsatt!

Men mitt anliggende her og nå gjelder nåværende trenere for hhv. Glimt og TIL, som begge har gått klar av kritikk og reaksjon à la Aabrekk i Ålesund nylig.

Som fotballinteressert fra den lille byen, engang også fotballby, ganske midt imellom «storbyene» Bodø og Tromsø, føler man seg rimelig nøytral til å kunne uttale seg om de to trenerne, Jan Halvor Halvorsen og Steinar Nilsen.

De fikk begge forlenget respektive kontrakter, på tross av nedrykk for et par år siden, men bidro deretter til å få lagene opp igjen i elitedivisjonen (Tippeligaen). Var det primært derfor de fikk treneransvaret også i år? Eller var det fordi den ene blir utvist så stor gjestfrihet – som søring, og den andre for lengst har blitt «fast inventar» på Alfheim?

Én sak er å tape bortekamper, men verre å tape mer og oftere på hjemmebane, senest med hhv. 1-2 mot Haugesund (m/ni mann!) og 0-2 mot Stabæk. Likevel er en ikke for at Halvorsen og Nilsen skal sis opp prompte, men bør få det ultimatum til sommerferien at deres lags prestasjoner og resultater må betydelig forbedres inntil da.

Hvis ikke dette kravet nå stilles til begge trenerne, risikerer man samme nervepåkjenning som i fjor høst mht. de to nord-norske lagene på øverste nivå her til lands. Idet dette skrives ligger de hhv. nest sist (TIL) og sist (B/G).

Selv om bare ett av dem skulle rykke ned (igjen), kan det skade interessen for fotball her nord, og dermed rekruttering av spillere fra vår landsdel. Er det gode, gamle HIL, og kanskje Mjølner, som må «spille seg opp» og få Nord-Norge på fotballkartet igjen?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse