Annonse
Jostein Thunestevdt (14) Tromsø Foto: privat

Fotball for alle, NÅ!

Nå har breddefotballen ventet lenge nok. Nå lever folk flest en tilnærmet normal hverdag. Pubene er åpnet igjen, elevene var tilbake på skolen, man kan reise til de fleste landene i Vest- Europa uten å havne i karantene, og stadig flere turister besøker landet vårt.

Jeg tror at mange av de titusener som ikke får spille fotball nå, er de vi ser går rundt på byen og bryter smittevernreglene.

Jeg er selvfølgelig glad for at de åpner for barne og ungdomsfotball fra den 1. august, men jeg mener at regjeringen og helsemyndighetene bør åpne for fotball for alle, for det haster!

Jeg skjønner jo at helsemyndighetene er redde for mer smitte i dette landet, men realiteten er at de som drar på byen hver helg, er de som heller skulle vært på matta og spilt kamp. Jeg tror at mange av de titusener som ikke får spille fotball nå, er de vi ser går rundt på byen og bryter smittevernreglene. Hver eneste helg ser vi videoer der disse reglene brytes. Det er som at etter klokka 23, så gjelder ikke den meteren, som vår helseminister Bent Høye har snakket så mye om.

Tilbake til fotballen. Tv2 gikk ut med en oversikt for et par uker siden. Den viser at det er ca. 120 lag som allerede har trukket seg fra sin divisjon. Jeg tror at tallene kommer til å forsette å øke hvis bredden ikke snart kan begynne med fysisk kontakt og kamper. Mange profilerte norske fotballprofiler har tatt til orde om at bredden må få starte opp igjen Nå! Blant dem er Bodø Glimt-trener Kjetil Knudsen. Til Aftenposten sa Knudsen nylig at, blant annet at det er «helt uforståelig» at nesten hele landet har åpnet, men ikke bredden.

I flere uker har Norges Fotballforbund og mange av eliteserieklubbene bedt om å få arrangere et møte med helsetoppene her i landet. Blant annet har Abid Raja vært på besøk i Rosenborg, og hatt et møte om situasjonen i breddefotballen og om situasjonen når det gjelder publikumet på kampene. Helsemyndighetene har vært avvisende om et møte før det avtalte møtet den 10. august. La oss nå håpe at de på dette møtet blir enige om å starte opp så raskt som mulig, hvis ikke er jeg redd for at det ikke blir noe breddesesong 2020!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse