Annonse
La nå T.I.L få lov til å rykke ned i ro og fred. Det kommer til å gå helt fint! Jobben din vil bestå, befolkningstallet vil øke, kultur og utelivsbyen Tromsø vil fortsette å blomstre, jula kommer som bestilt, flyplassen vil ikke bli nedlagt, heller ikke universitetet, regjeringa eller NRK, skriver Hallvard Birkeland. Foto: Torgrim Rath Olsen

Deprimert av TIL? Søk hjelp!

Det har nemlig etter hvert blitt en slik mengde og et slikt trykk på denne fronten at det rett og slett ikke lar seg gjøre å slippe unna. Da måtte jeg nesten melde meg ut av verden, og det har jeg liten lyst til. 

«Det gjør så ufattelig ondt. En time senere har dag blitt til natt, himmel til helvete» (Nils Jarle Sætre i Nordlys, etter at T.I.L hadde tapt en fotballkamp.)

Til alle dere som lider all verdens kvaler etter et T.I.L -tap: Kan dere være så snill å holde lidelsene deres for dere selv, evt. innenfor klanen/familien. Skjønner ikke at dere på død og liv må brette ut, og dele, alle sjelekvalene og ondtene deres, med store deler av offentligheten. 

Jeg kan ikke forstå hvorfor det skulle være av offentlig interesse at Per, Pål og Kari blir syk etter at et lag har tapt en fotballkamp? Side opp og side ned fortelles den ene lidelseshistorien verre enn den andre, ikke bare en gang, men hver bidige gang etter at dette laget har tapt en fotballkamp.

Å du verden hvor vondt det gjør, i sjela, i hjertet, i kjevemusklene, i samvittigheta og i stemmebåndene. Her står depresjonene, hjerteinfarktene og lammelsene i kø.
Jeg har et godt råd til dere alle: Søk hjelp før det er for seint; profesjonell hjelp hos vårt utmerkede helsevesen.

Joda, jeg forstår at fotball er uhyre viktig for noen, men dere trenger ikke fortelle hele verden det, gang, på gang på gang, flere ganger i uka.

Og for all del: La nå T.I.L få lov til å rykke ned i ro og fred. Det kommer til å gå helt fint! Jobben din vil bestå, befolkningstallet vil øke, kultur og utelivsbyen Tromsø vil fortsette å blomstre, jula kommer som bestilt, flyplassen vil ikke bli nedlagt, heller ikke universitetet, regjeringa eller NRK
Og til alle som livnærer seg av å skrive om elendigheta, (de kaller seg sportsjournalister): Neste gang T.I.L taper, holder det med følgende notis: «T.I.L tapte i går sin kamp i eliteserien med sifrene 4-0.»

Jeg trenger ikke fem avis-sider med kampanalyse, dommeranalyse, baneanalyse, publikumsanalyse, væranalyse, cornerstatistikk, treneranalyse, fotballskoanalyse, draktanalyse, lønnsanalyse, klubbanalyse, kriseanalyse, spillesystemanalyse, innbytteranalyse, «på-benken-analyse», salgs- og kjøpsanalyse, osv. osv.

Det er nå jeg hører stemmen fra folkedypet: «Greit, men kan du ikke bare hoppe over sportssidene, slå av tv`n og nettet, så slipper du alt dette maset.» Hadde det bare vært så enkelt, i vår gjennomdigitaliserte verden. Det har nemlig etter hvert blitt en slik mengde og et slikt trykk på denne fronten at det rett og slett ikke lar seg gjøre å slippe unna. Da måtte jeg nesten melde meg ut av verden, og det har jeg liten lyst til. 

Og kom nå ikke for all del med leksa om at «dette er stoff som FOLKET forlanger, derfor er det godt stoff». Folket? I Tromsø bor det 75 000 mennesker, 3000 av disse går på fotballkamp for å se T.I.L hver 14. dag.

Jeg trenger heller ikke bli fortalt, om og om igjen, at av alle viktige ting, så er fotball det minst viktigste.

Og til dere som nå fikk akutt skrivekløe: Spar dere bryet! Bruk heller energien på å bli frisk! Gå til legen!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse