Annonse
Jeg har dessverre vanskeligheter med å forestille meg at det er nødvendig å stenge brua over to timer før rittet starter, og like store vanskeligheter med å forstå hvorfor biler ikke skal kunne kjøre over brua mens de som sykler er ute på Sommarøya, skriver Jan Richardsen om Sandnessundbrua under Arctic Race.

Frekkhetens nådegave

Å stenge Sandnessundbrua i 5,5 timer for et sykkelritt som bruker kanskje 2 x 10 min for å kjøre fram og tilbake over brua, det synes jeg nærmer seg toppen på frekkhet.

Å stenge Sandnessundbrua i 5,5 timer for et sykkelritt som bruker kanskje 2 x 10 min for å kjøre fram og tilbake over brua, det synes jeg nærmer seg toppen på frekkhet. Alle som er med på dette må nødvendigvis mangle alt av empati og medfølelse for de som skal sitte 5,5 timer i bilen å vente, men også for de som sitter hjemme og venter til brua åpnes, eller må kjøre flere timer tidligere for å ikke bli stoppet.

Og jeg kan ikke med min beste vilje forstå at politiet, vegvesenet eller hvem det nå er som gir tillatelse til slikt, virkelig gjør det. Hadde brua vært stengt i 2 ganger 0,5 time så hadde det selvsagt vært greit.

Jeg kom fra Finnsnes og visste ikke at brua skulle stenges klokka 12:00, det var viktig å komme meg hjem til Hansnes før klokka 15:30. Tilfeldigvis kom jeg til rundkjøringa utenfor Langnestunnelen kl. 12:13, altså over to timer før rittet startet. Det jeg da fikk beskjed om, av den politispira som stoppet meg, var at dersom jeg fortsatte så skulle han anmelde meg. Jeg har dessverre vanskeligheter med å forestille meg at det er nødvendig å stenge brua over to timer før rittet starter, og like store vanskeligheter med å forstå hvorfor biler ikke skal kunne kjøre over brua mens de som sykler er ute på Sommarøya. Så kan man jo se hvor utrolig lite hjelpsom politiet er og hva slags empati de har, og hvor viktig det å vise at ”her er det jeg som bestemmer”.

Jeg forsøkte å ringe politiet klokka 14:37 for å høre om det ikke var mulig å kjøre over brua, siden rittet da for lengst var kommet langt sørover Kvaløya. Men det var ikke de som sto for stengningen, de var bare behjelpelig, fikk jeg til svar. Nei, det var det Tromsø kommune og Arctic Race som sto for stengningen. Så over brua kunne jeg ikke kjøre, der var det bare busser som kunne kjøre. Forstå det den som kan!

Det lover ikke godt for goodwillen, blant de som blir rammet at stengninger av veger og broer på denne måten - og jeg er ikke den eneste.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse