Annonse

Frihet: Vi bare må ha søndagsåpne butikker

Personlig håper jeg at den største friheten regjeringen oppnår, er at de blir fri for velgere, skriver Harald Jakobsen.

Det går an å overleve og kanskje leve godt uten at butikkene er åpne 7 dager i uka i 24 timer i døgnet.

Når man styrer etter ismene.

Historien har vist at uansett hvilken isme man styrer etter, så blir det ikke et perfekt samfunn. Det som skjer er at en blir så opphengt i ideologien at en ikke registrerer at i praksis blir de løsningene en vedtar, bare dumme.

Dette har vist seg med kommunisme, sosialisme, kapitalisme. Etter hvert har en kommet til at dette ikke var gode ideer. Nå er det liberalismen som skal dyrkes. Vi har en regjering som dyrker friheten, og tror at hvis bare alt blir fritt, så får vi det ideelle samfunn.

Et ledd ei denne prosessen, er at vi ha søndagsåpne butikker. Da spiller det ingen rolle at flertallet av oss ikke ønsker det, eller at både organisasjoner for arbeidstakere og butikkeiere er imot det, at prisene vil gå opp, at småbutikker vil bukke under, at vi ikke har problem med å få tak i de varene vi trenger med de åpningstidene vi har. Nei, søndagsåpne butikker vi ha, det gir den store friheten.

Personlig håper jeg at den største friheten regjeringen oppnår, er at de blir fri for velgere.

PSNylig hadde vi besøk av et ungt par fra området ved byen Nates i Frankrike. De lurte på om matbutikkene var åpne ved 20- tida om kvelden på en hverdag. De ble svært forbauset da de hørte at de kunne handle mat til kl. 23.00 på et så lite sted som Finnsnes.

Altså! Det går an å overleve og kanskje leve godt uten at butikkene er åpne 7 dager i uka i 24 timer i døgnet.

PS 2. Det er lov å bruke vett, hvis det ikke er fritt der også!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse